Počeo hokejaški spektakl u Sarajevu: Turkmenistan opravdao ulogu favorita

Radiosarajevo.ba
Počeo hokejaški spektakl u Sarajevu: Turkmenistan opravdao ulogu favorita
Kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u hokeju na ledu Divizije III počele su u nedjelju u Sarajevu, a prvi su na led Olimpijske dvorane Zetra izašli hokejaši Turkmenistana i Ujedinjenih Arapskih Emirata.
Hokejaši Turkmenistana upisali su pobjedu rezultatom 4:0. 
 
Turkmenistan je u utakmicu ušao kao veliki favorit, a tu ulogu i pored pobjede nisu uspjeli opravdati do kraja. Prva trećina završena je bez golova, iako je Turkmenistan imao inicijativu na ledu. 
 
Otpor Ujedinjenih Arapskih Emirata slomljen je u drugoj trećini, ali tek nakon 15 minuta igre. Abdulla Al Harmoodi je zaradio isključenje, a Turkmenistan je treći power play uspio iskoristiti već u devetoj sekundi. Ilyas Veliyev je pogodio mrežu gostiju i donio prednost svojoj ekipi nakon 40 minuta igre. 
 
Mnogo bolja fizička pripremljenost i igrački kvalitet Turkmenistana do izražaja su došli u trećoj trećini. Već u prvoj minuti ovog perioda igre bilo je 2:0, a pogodio je Aganiyazov. Samo četiri minute kasnije bilo je 3:0, a treći pogodak postigao je Soyunov. Konačnih 4:0 postavio je Geldimyradov tri minute prije kraja utakmice. 
 
Kvalifikacioni turnir zvanično će biti otvoren večeras, a reprezentacija Bosne i Hercegovine u 20 sati igra protiv Kuvajta. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije