Ledeni zmajevi razbili Kuvajt na otvaranju kvalifikacija u Zetri

Radiosarajevo.ba
Ledeni zmajevi razbili Kuvajt na otvaranju kvalifikacija u Zetri
Kvalifikacioni turnir u hokeju na ledu za plasman na Svjetsko prvenstvo Divizije III otvoren je večeras u Olimpijskoj dvorani Zetra.

Hokejaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u prvom kolu odmjerila je snage s reprezentacijom Kuvajta i upisala pobjedu rezultatom 8:1. Izabranici Briana Jokata bili su mnogo bolji protivnik u prvoj trećini, a nakon samo par minuta igre došli smo do vodstva.

Mrežu Kuvajćana zatresao je kapiten naše reprezentacije Dino Čordalija. Do odlaska na prvu pauzu reprezentacija Bosne i Hercegovine udvostručila je prednost. Ovaj put pak u mrežu Kuvajćana poslao je Nermin Logo.

U osmoj minuti druge trećine naša reprezentacija je postigla treći pogodak. Mirza Omer je odlično uposlio Amara Lemeša koji matira nemoćnog golmana Kuvajta. Samo tri minute kasnije bilo je 4:0. Svoj prvijenac u zvaničnoj utakmici za reprezentaciju Bosne i Hercegovine postigao je Mirza Omer.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine do petog gola došla je tri minute prije kraja druge trećine. Svoj drugi pogodak nakon asistencije Hadžihasanovića postigao je Lemeš. U posljednjih 20 minuta izabranici Briana Jokata ušli su s pet golova prednosti (5:0).

Ledeni zmajevi su za samo sedam minuta igre u posljednjoj trećini došli do tri gola. Na samom otvaranju za 6:0 pogodio je Velić. Nekoliko minuta kasnije bilo je 7:0, a Nermin Logo postigao je svoj drugi gol na susretu. Svoj drugi pogodak na utakmici, a osmi za reprezentaciju Bosne i Hercegovine u ovom duelu postigao je u sedmoj minuti treće trećine Mirza Omer. Reprezentacija Kuvajta je do kraja utakmice uspjela postići jedan pogodak i tako ublažiti poraz.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra će igrati protiv reprezentacije Ujedinjenih Arapskih Emirata u 20 sati, dok je duel Kuvajta i Turkmenistana na rasporedu u 16 sati.

Podsjetimo, ranije danas Turkmenistan je slavio protiv Ujedinjenih Arapskih Emirata rezultatom 4:0. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije