Procurio užasavajući video dopinga sa Svjetskog prvenstva

Radiosarajevo.ba
Procurio užasavajući video dopinga sa Svjetskog prvenstva
PrtScr / Hauke će možda i u zatvor...

Portal austrijskog magazina Voralberg objavio je šokantan video na kojem je austrijski skijaš-trkač Max Hauke uhvaćen u procesu krvne transfuzije, odnosno dopinga.

Hauke je jedan od petorice sportaša iz Austrije, Kazahstana i Estonije, koji su sudjelovali na Svjetskom prvenstvu u nordijskim disciplinama u Seefeldu, a koji su u srijedu uhapšeni u raciji provedenoj u sklopu borbe protiv dopinga.

Ova hapšenja su kulminacija istrage koja je trajala nekoliko mjeseci, pod sumnjom na "prevare u profesionalnom sportu" te na "primjenu zabranjenih sredstava i metoda u svrhu dopinga", piše Jutarnji.hr.

Hauke je u međuvremenu pušten iz pritvora, a njemu i četvorici drugih optuženika, prijeti četverogodišnja zabrana nastupa u svim natjecanjima i trogodišnja zatvorska kazna. Komentar cijelog slučaja ponudio je Haukeov trening partner Andrew Young:

'To je odvratno. Tomu nema mjesta u sportu i ne mogu pojmiti da je to radio. Teško je opisati kako se čovjek osjeća nakon što shvati da ga prijatelj vara. Ne mrzim ga, ali u isto vrijeme ga ne želim vidjeti opet na natjecanju. Nakon toga nema povratka".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije