Pao na dopingu s 90 godina: Ništa od svjetskog rekorda za super dedicu

Radiosarajevo.ba
Pao na dopingu s 90 godina: Ništa od svjetskog rekorda za super dedicu
Foto: ABC / Carl Grove

Carl Grove ipak je ostao bez svojeg naslova, svjetskog rekorda. Taj živahni djedica svjetskog biciklizma, sporta generalno, ušao je u knjige rekorda u julu, ali pokazat će se kasnije, na ipak - nedopušten način...

Naime, Američka antidoping agencija (USADA) objavila je da je prilikom analize doping testa kod tog 90-godišnjaka pronađena nedozvoljena supstanca (epi-trenbolon), te mu je iz istog razloga oduzeta medalja, ali i poništen njegov rekord.

"Grove je bio pozitivan na epi-trenbolon, a koji je metabolit zabranjene supstance trenbolon, poslije nalaza urina koji je natjecatelj dostavio 11. jula 2018. godine.", stoji u izjavi Antidoping agencije, piše 100posto.hr.

Dedica se, pak, branio riječima: "Sporna supstanca u moj je organizam ušla preko mesa koje sam konzumirao!"

No čini se da su njegove tvrdnje opovrgnute rezultatima testova koji su urađeni dan prije utrke, a koji su bili negativni. Super djed, čini se,  ipak je posegnuo na dan utrke za dodatnim stimulansom...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije