Ovaj put i van ringa: Još jedna pobjeda Adnan Čatića

Radiosarajevo.ba
Ovaj put i van ringa: Još jedna pobjeda Adnan Čatića
Arhiv / Adnan Ćatić

Bivši peterostruki svjetski prvak u boksu, Adnan Ćatić, u Njemačkoj poznatiji kao Felix Sturm, dobio je jednu veliku bitku, ovoga puta van ringa.

Naime, kako je iz Okružnog tužilaštva Köln potvrđeno za list Berliner Kurier proces koji je vođen protiv boksera bosanskohercegovačkih korijena je “pukao”.

Iz Kölna je saopćeno da ne postoji dovoljna sumnja protiv bivšeg peterostrukog svjetskog šampiona prema kojoj je povrijedio zakon o anti-dopingu.

Da je optužnica protiv Adnana Ćatića “pala” potvrdio je i njegov advokat Gottfried Reims.

“Sud je slijedio argumente odbrane, prema kojem je stručno mišljenje zaključilo da nema tragova relevantnih za doping”, naglasio je Reims.

Posljednju borbu bh. bokser imao je u februaru 2016. godine kada je savladao Rusa Fedora Čudinova i vratio WBA titulu prvaka svijeta u supersrednjoj kategoriji.

Adnan Ćatić, alias Felix Sturm, u meču protiv Fjodora Chudinova  - undefined

Foto: Facebook: Adnan Ćatić, alias Felix Sturm, u meču protiv Fjodora Chudinova

Nakon toga Ćatić je pod čudnim okolnostima optužen za doping, a danas je ostvario jednu od najvećih pobjeda u svojoj karijeri, ovoga puta van ringa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije