Potvrđeno: Na olimpijsku Jahorinu stiže Bojan Križaj

0
Radiosarajevo.ba
Potvrđeno: Na olimpijsku Jahorinu stiže Bojan Križaj
/ Bojan Križaj

Jedan od nekadašnjih najboljih skijaša bivše Jugoslavije i učesnik Olimpijskih igara u Sarajevu 1984. godine Bojan Križaj, ponovo će doći u Bosnu i Hercegovinu, potvrđeno je za portal Radiosarajevo.ba.

Informaciju je za naš portal potvrdila Sanja Ćeremidžić, glasnogovornica Olimpijskog centra Jahorina, koja je dodala da je planirano da legendarni skijaš nastupi na Međunarodnom takmičenju FIS Kup Jahorina 2021., koje će se u subotu i nedjelju, 23. i 24. januara, održati na Olimpijskoj planini Jahorini.

"Takmičenje će se održati u organizaciji Smučarskog kluba Jahorina, a u saradnji sa Olimpijskim centrom Jahorina. Ovogodišnji FIS kup otvorit će Goran Đoković, a prvu vožnju će voziti Bojan Križaj", kazala je Ćerimidžić za naš portal.

Ona je dodala da će se takmičenje u alpskoj disciplini slalom oba dana održati na stazi Veleslalom-Skočine.

"Favoriti su takmičari Marko Šljivić, koji vozi za reprezentaciju Bosne i Hercegovine, i Strahinja Stanišić, takmičar reprezentacije Srbije. Do sada su pristigle prijave iz Srbije, Crne Gore, Ukrajine, Kipra, Kanade, Filipina, Portugala, Hong Konga, Hrvatske, Slovenije, Austrije i Francuske", dodala je Sanja Ćerimidžić, glasnogovornica Olimpijskog centra Jahorina, za portal Radiosarajevo.ba, koja je uputila apel svima da se pridržavaju svih mjera i ponašaju se odgovorno prema sebi i drugima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije