Jahorina Ultra Trail 2019: Posljednji poziv za prijave za trčanje i zabavu u prirodi

Sponzorisani tekst
Jahorina Ultra Trail 2019: Posljednji poziv za prijave za trčanje i zabavu u prirodi
Foto: Jahorina Ultra Trail / Jahorina Ultra Trail

Od 26. do 28. jula 2019. na stazama koje povezuju Jahorinu s Ravnom planinom, Romanijom, Sarajevom i Trebevićem održaće se peto izdanje međunarodnog takmičenja Jahorina Ultra Trail a u okviru njega četiri trke različite dužine: Mini (17 kilometara), Midi (38 kilometara), Maxi (69 kilometara) i Ultra Trail (101 kilometar).

Staze su navigirane najljepšim dijelovima ovih planina i povezuju atrakcije poput ski staza na Jahorini, uskotračne pruge, via ferate i Novakove pećine na Romaniji, izvora i kanjona Miljacke, bob staze i grebena na Trebeviću, pa čak i Baščaršiju. Osim prirodnog, kulturnog i istorijskog, JUT promoviše bogato olimpijsko naslijeđe sarajevske regije zbog čega je Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine specijalni partner projekta i ove godine, a Olimpijski centar Jahorina domaćin sportske manifestacije.

Jahorina Ultra Trail  - undefined

Foto: Jahorina Ultra Trail: Jahorina Ultra Trail

Sve učesnike JUT-a očekuje startni paket u kom osim kvalitetne tehničke majice, dobijaju vrijedan poklon organizatora, vaučer za Perutnina Ptuj Piknik u cilju, gratis vožnju šestosjedom do vrha Ogorjelica te poklone sponzora. Najavljen je dolazak vrhunske italijanske trkačice Francesce Canepe i Britanca Charliea Sharpea, koji drži rekord najduže staze od 10 sati i 44 minute. Očekuje se i učešće Nijemca Moritza Auf Der Heidea na Mini Trailu. Do sada je prijavljeno preko 540 takmičara i takmičarki iz 28 zemalja a prijave su otvorene do 7. jula.

Organizator je obezbjedio nagradni fond vrijedan 10.000 maraka tako da pobjednike ovogodišnjeg izdanja očekuju vrijedne novčane i robne nagrade. Na Instagramu je u toku nagradna igra u okviru koje vas Jahorina Ultra Trail i Alp Outdoor Shop nagrađuju patikama i opremom za trail trčanje.

Više informacija o samom događju i link za prijave možete naći na zvaničnoj stranici
trke www.jahorinatrail.com.

Jahorina Ultra Trail  - undefined

Foto: Jahorina Ultra Trail: Jahorina Ultra Trail

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije