Italijanske skijaške zvijezde Paola Magoni i Kristian Ghedina stigli na Speed Camp na Bjelašnicu

0
Radiosarajevo.ba
Italijanske skijaške zvijezde Paola Magoni i Kristian Ghedina stigli na Speed Camp na Bjelašnicu
FOTO: Ambasada Italije u BiH / Speed Camp na Bjelašnici

Ambasada Italije, koju je predstavljao šef ureda za ekonomska i kulturna pitanja, prisustvovala je danas svečanom otvaranju kampa za mlade skijaše ("Telemach Speed Camp" na Bjelašnici, 27. februar – 2. mart).

Otvaranje je održano uz prisustvo važnih ličnosti domaćeg i međunarodnog skijanja, među kojima su i dva šampiona iz Italije: Paola Magoni (šef italijanske delegacije na Zimskim olimpijskim igrama u Sarajevu '84) i Kristian Ghedina.

"Ovo je vrlo značajna poruka već tradicionalnoj sportskoj inicijativi, koja se oržava po treći put, a uz snažnu podršku Ambasade Italije u BiH, u skladu sa našom politikom podržavanja kulture i sporta u Bosni i Hercegovini", rekao je gosp. Donatelli, dodajući da je sport oduvijek bio spona koja ujedinjuje, bez obzira na ideologiju, vjerska uvjerenja i etničku pripadnost, kao potvrda vrijednosti učestvovanja i usavršavanja individualnih vještina.

Nevjerojatne snimke stižu iz SAD-a, tornado poharao ovaj grad: 'Situacija opasna po život, bježite'

Nevjerojatne snimke stižu iz SAD-a, tornado poharao ovaj grad: 'Situacija opasna po život, bježite'

Iz ovih razloga, Ambasada je podržala i zahvalila Olimpic klubu Sarajevo na hvale vrijednoj inicijativi koja potvrđuje izuzetnu vrijednost sporta kao alata za dijalog i pomirenje."

Na "Speed Campu" koji je svečano otvoren na Bjelašnici, mladi sportisti će narednih dana imati priliku učestvovati u jednom nezaboravnom iskustvu, koje će im pružiti veličanstvenu priliku da upoznaju sportiste koji su ispisali historiju ovog sporta. Ta historija je prije svega započela u Sarajevu, tokom Zimskih olimpijskih igara 1984., a sportisti iz tog vremena, na izvanredan način, "predaju tu štafetu" budućim, mladim bosanskohercegovačkim i međunarodnim skijašima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije