Sarajevo osvanulo pod snijegom: Meteorolozi detaljno objasnili koliko će dugo padati

6
Radiosarajevo.ba
Sarajevo osvanulo pod snijegom: Meteorolozi detaljno objasnili koliko će dugo padati
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Ilustracija / Sarajevo

Jutros u našoj zemlji oblačno vrijeme sa snijegom u Bosni i kišom u Hercegovini.

Temperature zraka u 7 sati (°C): Gradačac, Sokolac, Tuzla 0; Bjelašnica, Ivan Sedlo, Prijedor, Sanski Most, Zenica, Zvornik 1; Livno, Sarajevo 3; Mostar, Široki Brijeg, Trebinje 12; Neum 15; Atmosferki pritisak u Sarajevu iznosi 926 hPa, za 16 hPa je niži od normalnog i lagano opada.

Danas će u našoj zemlji preovladavato oblačno vrijeme sa snijegom u Bosni, kišom, pljuskovima i grmljavinom u Hercegovini. U U većem dijelu zemlje obilnije padavine. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini umjeren do pojačan južni i jugoisotočni, koji će prema kraju dana skrenuti na sjeverni. Dnevna temperatura od -2 do 3, na jugu zemlje od 10 do 16 °C.

Podignuta optužnica protiv Jasmina Mulahusića

Podignuta optužnica protiv Jasmina Mulahusića

U Sarajevu oblačno vrijeme sa snijegom. Dnevna temperatura oko 0 °C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Hladno vrijeme u cijeloj zemlji, uz kišu i snijeg, uzrokovaće probleme većini populacije. Moguće su meteopatske reakcije u vidu reumatskih bolova, glavobolje, nervoze, malaksalosti. Učesnicima u saobraćaju preporučujemo oprezniju vožnju. Neophodno je posvetiti pažnju prikladnom odijevanju i zaštiti od niskih temperatura, te po mogućnosti reducirati boravak na otvorenom, naročito rizične grupe poput hroničnih bolesnika, trudnica, starijih osoba i djece.

Poznati meteorolog objavio najnoviju prognozu za početak marta: Kada dolazi snijeg i kada prestaje

Poznati meteorolog objavio najnoviju prognozu za početak marta: Kada dolazi snijeg i kada prestaje

Objavljena je prognoza do četvrtka:

U ponedjeljak 27. februara 2023., oblačno vrijeme. U Bosni sa slabim snijegom, a u Hercegovini sa slabom kišom ili lokalnim pljuskovima. Vjetar slab do umjeren, uglavnom, sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od -3 do 2, na jugu do 6, a dnevna -1 do 3, na jugu od 8 do 12 °C. 

U utorak 28. februara 2023., oblačno vrijeme. Prije podne na jugu zemlje je moguća slaba kiša. U Hercegovini i na jugozapadu Bosne, poslije podne, prolazno razvedravanje. Vjetar slab u Bosni istočni i sjeveroistočni, a u Hercegovini, veći dio dana, jugoistočni. Jutarnja temperatura zraka od -4 do 2, na jugu do 7, a dnevna od -1 do 5, na jugu zemlje od 10 do 16 °C. 

U srijedu 1. marta 2023., pretežno oblačno vrijeme. Prije podne lokalno slaba kiša u Hercegovini, a ponegdje na sjeveru i sjeverozapadu Bosne kiša ili susnježica. Poslije podne i tokom noći u nizinama Bosne kiša, u višim područjima i na planinama snijeg, a u Hercegovini kiša. Vjetar slab do umjeren istočni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od -3 do 3, na jugu od 6 do 10, dnevna od 0 do 5, na jugu zemlje od 7 do 12 °C. 

U četvrtak 2. marta 2023., pretežno oblačno vrijeme. Prije podne kiša se očekuje na sjeveru, sjeverozaopadu i sjeveroistoku Bosne. Poslije podne i dio noći padavine u većem dijelu zemlje. U nizinama će padati kiša, a u višim područjima i na planinama susnježica ili snijeg. Vjetar slab, veći dio dana, sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od -1 do 4, na jugu do 8, dnevna od 2 do 8, na jugu zemlje od 11 do 16 °C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije