Majušne sarajevske hokejašice oduševile Zagreb

Radiosarajevo.ba
Majušne sarajevske hokejašice oduševile Zagreb
/ Lavice u akciji; Foto: Jasmin Šaković, Bulb Art Studio
U Zagrebu je protekli vikend održan turnir u hokeju na ledu za najmlađe.

U organizaciji HK Mladost Zagreb, u ledenoj dvorani Velesajam našlo se preko 300 sudionika iz Italije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Mađarske, Srbije i zemlje domaćina - Hrvatske.  

Takmičenje se odvijalo u dvije skupine - do 8 i do 10 godina.

Među mnogobrojnijim dječacima, hrabro su se borile i djevojčice, a ekipa sarajevskih Lavica oduševila je sve prisutne. O tome je, između ostalih, pisao i hrvatski portal 24sata.hr, koji ističe: 

"Najviše je pažnje izazvala ekipa malih hokejašica Lavica iz Sarajeva koje su se ravnopravno natjecale i pobjeđivale ekipe dječaka".

Interes za ženski hokej u našoj zemlji u porastu je, a podržava ga i Međunarodna hokejaška federacija IIHF. Već nekoliko godina, desetak djevojaka trenira i bori se rame uz rame s muškim kolegama, a posljednje dvije sezone igraju pod nazivom Lavice.  Od ove sezone, među Lavicama igraju i djevojčice uzrasta od 6 do 10 godina. 

Najmlađi hokejaši iz BiH ovu su sezonu započeli turnirima u Subotici i Zagrebu, a već narednog vikenda, od 11. do 12. februara, hokejaški klub Vukovi bit će domaćin tradicionalnog Happy Hockey Day turnira, za koji je najavljeno 250 učesnika iz četiri zemlje. 

Ako volite hokej, dođite ove subote na Zetru i bodrite najmlađe hokejaše iz regije.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije