Bh. hokejašice otvorile klizalište u Tuzli (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Bh. hokejašice otvorile klizalište u Tuzli (VIDEO)

Na trgu Slobode u Tuzli, u subotu je otvoreno klizalište Panonica, koje je od ove godine natkriveno, te tako ljubiteljima uživanja na ledu pruža još bolje uvjete. 

U jeku proslave jesenjeg prvenstva u fudbalu, koji je pripalo tuzlanskoj Slobodi, grad soli jučer je postao i jedini grad u našoj zemlji u kojem je započela ledena sezona. Otvaranje ledene plohe u Sarajevu očekuje se tek oko nove godine. 

Tim povodom, događaj u Tuzli uveličale su članice ženskog bh. hokejaškog tima koje su pred mnogobrojnom publikom odigrale revijalnu utakmicu.

U programu tokom otvaranja, publici se obratio selektor hokejaške reprezentacije BiH Anthony London koji je ohrabrio mlade ljude Tuzle da se bave ovim sportom koji ima brojne prednosti i razvija timski duh. Publici se obratila i vrsna hokejašica Amra Požegija koja je pričala o specifičnostima ovog sporta.   

Predsjednik hokejaškog saveza BiH Senad Zaimović izrazio je nadu da će ovakvih ledenih ploha, kakva je postavljena u Tuzli, biti što više u mnogim gradovima BiH, s obzirom da zimska klilma naše zemlje daje idealne uvjete za to. U znak zahvalnosti za podršku ledenim sportovima, Zaimović je  gradonačelniku Tuzle Jasminu Imamoviću poklonio dres reprezentacije BiH u hokeju na ledu. 

Načelnik Tuzle Jasmin Imamović je, otvarajući klizalište, zahvalio predstavnicima Hokejaškog saveza te istakao kako je ovo doprinos razvoju zimskih sportova u Tuzlanskom kantonu. Nakon toga, proglasio je klizačku sezonu sezonu 2015/2016 otvorenom. 

U našem videu pogledajte kako je sinoć bilo na glavnom trgu u Tuzli

   Pratite forum portala Radiosarajevo.ba - registrirajte se, komentirajte, predlažite teme! 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije