Sarajevske hokejašice solidarne s igračicama iz Siska: Humanitarna utakmica za 'Sobu čuda' (FOTO)

Radiosarajevo.ba
Sarajevske hokejašice solidarne s igračicama iz Siska: Humanitarna utakmica za 'Sobu čuda' (FOTO)

Zabijali su se golovi, dijelili su se zagrljaji, širilo se prijateljstvo, a sve je rezultiralo ispunjavanjem humanitarnog cilja: sarajevske hokejašice ovaj su vikend bile počasne gošće svojih suigračica iz hrvatskoga grada Siska

Nakon prošlosedmičnog Girl's Jamboree u organizaciji Hokejaškog saveza BiH, koji je privukao oko pedeset mladih igračica hokeja na ledu iz Hrvatske, Srbije i BiH u sarajevsku Zetru, ovaj vikend su sarajevske hokejašice upriličile uzvratnu posjetu kolegicama iz Siska.

Sarajevo Jamboree: Praznik ženskog hokeja u Zetri (FOTO+VIDEO)

Sunčano vrijeme i utakmica na otvorenom klizalištu Zibel privukli su mnoštvo navijača. U obje prijateljske utakmice između sarajevskih Lavica i domaćih timova Siscia i Sisak, gošće iz BiH ostvarile su bolji rezultat, no najveća pobjeda svakako je humanitarni cilj događaja. 

Događaj je organiziran pod pokroviteljstvom sisačko-moslavačkog župana Ive Žinića, a dobrovoljni prilozi prikupljali su se za uređenje i opremanje Sobe čuda za senzornu integraciju djece s teškoćama u razvoju. Tako djeca iz ove županije više ne bi trebala putovati u Zagreb na ovakvu vrstu terapije. 

Nakon utakmica u kojima su sudjelovale djevojke iz Sarajeva, na ledu se našao i župan koji je, kako javljaju lokalni mediji, nekoliko puta pao, ali ipak na kraju uspio zabiti gol. 

Naše hokejašice pripremao je Anthony London koji je veoma zadovoljan pokazanom igrom:  

"HK Sarajevo Lavice imale su dva dominantna nastupa protiv HK Siscia (3:1) and KHL Sisak (11:1) ovog vikenda. Igračice su pokazale veoma efektivne napade i jak osjećaj za timsku igru. Iako nisu bile na ledu sedmicu dana, Lavice su sačuvale kontinuitet. Značajne poene ostvarila su Danja Tucaković (3), Uma Nea Zaimović (2), Džjena Muharemović (4), Neira Mulić (2), Amila Šoše (1) i Majda Hanić (2), što je rezultiralo ukupno sa 14 golova. Nejra Hodžić and Nađa Viđen pokazale su brzinu i odličnu odbranu, umanjujući tako prilike suparnicama i dajući potporu našoj izvrsnoj vratarki Bojani Bošnjak-London, koja je primila samo dva gola. Lavice se nadaju još većim uspjesima u narednoj sezoni", istaknuo je izbornik i trener Anthony London u izjavi za Radiosarajevo.ba.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije