Ivica Kostelić komentirao stazu u Pekingu: "Ljudi, danas ste vidjeli još jedan..."

1
Radiosarajevo.ba
Ivica Kostelić komentirao stazu u Pekingu: "Ljudi, danas ste vidjeli još jedan..."
Foto: EPA-EFE / Ivica Kostelić / Arhiva

Ivica Kostelič, legendarni hrvatski skijaš, nije krio nezadovoljstvo utrkom ženskog veleslaloma na Zimskim olimčlijskim igrama u Pekingu, rekavši kako je riječ o ‘srozavanju kriterija alpskog skijanja’...

Na veleslalomu na kojem je prvi put u historiji na ZOI-ju nastupila naša Esma Alić, koja je na kraju diskvalifikovana, vidjeli smo zaista dvije čudne utrke.

Objavu Kostelića na Facebooku prenosimo u cijelosti:

Elektroprivreda BiH objavila saopćenje: Od nedjelje promjene u tarifama električne energije

Elektroprivreda BiH objavila saopćenje: Od nedjelje promjene u tarifama električne energije

“Danas smo vidjeli još jedan neslavan rekord u historiji alpskog skijanja - najkraću olimpijsku utrku veleslaloma u povijesti modernih Olimpijskih igara. Kombinirano najbrže vrijeme iznosilo je 1:55.69, s tim da su obje vožnje išle ispod minute. Najduža utrka ženskog veleslaloma na ZOI bila je ona u Naganu 1998. s ukupnim vremenom 2:50.59, dakle 55 sekundi brže od današnjeg veleslaloma.

Ova činjenica još jednom potvrđuje generalnu tendenciju srozavanja kriterija u sportu alpskog skijanja, najčešće u tehničkim disciplinama. Ono što još više brine jest to što gotovo potpuno izostaje svijest i kritika na ovu temu. A pitanje kriterija najvažnije je pitanje jer određuje bit sporta. Što je viši kriterij, to je viši nivo sporta i obratno.

Imamo situaciju u kojoj je staza za zagrijavanje prikladnija Olimpijskim igrama od staze za utrku. To je apsurdno nakon četiri godine pripreme”, napisao je, između ostalog, Kostelić na Facebooku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije