... / Odlična vijest za bh. alpsko skijanje: Ivica Kostelić dolazi na Bjelašnicu

23. 02. 2021. u 15:42:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

U organizaciji Skijaškog kluba Olimpic iz Sarajeva, na bosanskohercegovačkoj olimpijskoj planini Bjelašnici od 1. do 4. marta ove godine održat će se jedinstveni i otvoreni regionalni skijaški kamp za djecu “Telemach Children Speed Camp 2021”.

Ovaj događaj ima za cilj promociju skijanja, s akcentom na oblasti brzih disciplina (spust i super G) te fokus na tehničko-taktičke elemente specifične isključivo za brze discipline.

Program i aktivnosti ovog kampa usmjerene su na obuku i usavršavanje različitih elemenata iz domena skijaških vještina. Koncept kampa je da omogući da se najbolji skijaši kroz edukativno-praktični rad povežu s mladim takmičarima da bi stvorili nadogradnju skijaške platforme koja garantuje napredak mladih skijaša u Bosni i Hercegovini”, istakao je Edin Durić, predsjednik Skijaškog kluba Olimpic te kako prenosi Anadolu Agency (AA) naglasio:

“Naša misija je da kroz ovakav vid kampa osnažimo mlade skijaše da pristupe karijeri sa strašću šampiona, istinskom radoznalošću i izuzetnom upornošću, kroz koju su, ostvarivši vrhunske rezultate prošli njihovi predavači i demonstratori. Ovim konceptom ostvarujemo san mladih sportista da uče od svojih uzora, koje su nekad činili njihove snove, a sada su tu pored njih”.

Učešće na “Telemach Children Speed Campu 2021” potvrdili su vrhunski alpski skijaši, u ulozi promotora i edukatora Ivica Kostelić i Natko Zrnčić Dim iz Hrvatske te profesor Stojan Puhalj iz Slovenije, Rejmon Horo i Edin Terzić iz Bosne i Hercegovine.

Jedinstveni događaj od posebnog je značaja za razvoj dječijeg alpskog skijanja, kako u Bosni i Hercegovini, tako i regiji, te je kao takav uvršten i u zvanični kalendar Skijaškog/Smučarskog saveza BiH. Kamp će, osim mladih skijaša iz BiH, pohađati i njihovi vršnjaci iz zemalja regije.

“Veoma smo zahvalni kompaniji Telemach, generalnom sponzoru, koja je prepoznala značaj ove sportske manifestacije u startu i bez Telemach podrške ni sama realizacija projekta ne bi bila moguća. Veliko hvala i KJP ZOI 84 i direktoru Edisu Bakoviću koji su nam pružili maksimalnu organizacijsku podršku”, istakao je Durić.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA