... / Veliko ime na olimpijskoj ljepotici: Ivica Kostelić stiže na Bjelašnicu

06. 02. 2020. u 13:55:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Ski klub Olimpic iz Sarajeva organizator je međunarodnog skijaškog kampa za djecu, koji će se održati od 2. do 6. marta ove godine na sarajevskoj olimpijskoj planini Bjelašnici.

Promotori i edukatori sportske manifestacije na Bjelašnici bit će vrhunski alpski skijaši Ivica Kostelić i Natko Zrnčić Dim iz Hrvatske, te bosanskohercegovački olimpijci Elvedina Muzaferija, Igor Laikert, kao i nekoliko vrhunskih trenera iz regije, među kojima su i profesor Stojan Puhalj sa Mariborskog univerziteta, nekadašnji trener slovenačke reprezentacije u brzim disciplinama i Pavel Grašič, vrhunski internacionalni trener i dugogodišnji oficijelni serviser Holmenkola u Svjetskom Kupu.

“Program i aktivnosti ovog jedinstvenog kampa usmjerene su na obuku i usavršavanje različitih elemenata iz domena skijaških vještina. Koncept kampa je da omogući da se najbolji skijaši kroz edukativno – praktični rad povežu sa mladim takmičarima da bi stvorili nadogradnju skijaške platforme koja garantuje napredak mladih skijaša u BiH”, istakao je Edin Durić, predsjednik kluba Ski kluba “Olimpic” iz Sarajeva.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA