Danas svi bodrimo našeg Mirzu Nikolajeva! BiH ima sankaša na Olimpijadi nakon 24 godine

2
Radiosarajevo.ba
Danas svi bodrimo našeg Mirzu Nikolajeva! BiH ima sankaša na Olimpijadi nakon 24 godine
Foto: Privatni album / Mirza Nikolajev

Jučerašnjom spektakularnom ceremonijom na stadionu Ptičije gnijezdo otvorene su Zimske olimpijske igre u Pekingu.

Otvorenju je prisustvovao veliki broj zvanica, među kojima su neki od najuticajnijih ljudi na planeti, a sama priredba bila je za pamćenje.

Bh. delegaciju na ovim igrama predstavlja šest sportista, a u pitanju su Elvedina Muzaferija (alpsko skijanje), Emir Lokmić (alpsko skijanje), Strahinja Erić (skijaško trčanje), Sanja Kusmuk (skijaško trčanje), Mirza Nikolajev (sankanje) i Esma Alić (alpsko skijanje).

SDA: 'Trojka' ponovo kapitulirala pred Miloradom Dodikom

SDA: 'Trojka' ponovo kapitulirala pred Miloradom Dodikom

Čast da prodefiluju bosanskohercegovačkom zastavom na otvorenju imali su Muzaferija i Nikolajev, a upravo će mladi sankaš iz Sarajeva prvi na borilište.

On će danas od 12 i 10 minuta po našem vremenu nastupiti u utrci muškog jednosjeda. Na jučerašnjem treningu zauzeo je 34. mjesto od isto toliko učesnika.

Nikolajev će danas od 12:10 do 15:00 sati voziti dvije utrke, a zatim još dvije i u nedjelju (od 12:30 do 15:15), nakon čega će se znati njegov konačan plasman.

Kompletan program Zimskih olimpijskih igara u Pekingu možete pratiti na programu BHT 1.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije