Općina Centar / Načelnik Mandić ugostio bh. sankaša Mirzu Nikolajeva

04. 03. 2021. u 10:29:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Načelnik Općine Centar Srđan Mandić ugostio je Mirzu Nikolajeva, uspješnog sankaša koji je našu domovinu u posljednje vrijeme predstavio u najboljem svjetlu na zimskim takmičenjima.

Napredovanje Mirze Nikolajeva ograničeno je zbog zastarjele opreme, prije svega sanki.

Na inicijativu Sanele Klarić pokrenuta je akcija za dobrovoljno prikupljanje
sredstava za kupovinu sanki koje će mu omogućiti da se bori za još bolje
takmičarske rezultate. Međutim, kako je kazao načelnik Mandić, kupovina sanki nije kraj priče.

"Mirzi i njegovom timu treba pomoć i u pripremi i organizaciji treninga.
Općina Centar će se u skladu sa svojim mogućnostima uključiti u sistemsko
rješavanje problema kada je u pitanju ova sportska disciplina.

Obezbijedit ćemo kancelarijski i skladišni prostor za Sankaški savez Kantona Sarajevo, a na tome nećemo stati. Važno je naglasiti da Općina Centar snažno podržava projekat sanacije bob staze u Sarajevu, za koju postoji opcija da 2030. godine bude dio zajedničkih Olimpijskih igara Barcelona-Sarajevo, odnosno da bude dio svjetskih takmičenja u bobu, sankanju i skeletonu.

Bob staza može biti održiva kroz pružanje podrške za treninge, rekreaciju i druge sportove. Rekonstrukcija bob staze će osim sa stajališta razvoja vrhunskog sporta snažno uticati i na turističku ponudu grada, Kantona, ali i države BiH", naglasio je Mandić.

Mirza, koji je u posjeti Općini Centar bio sa svojim trenerom Senadom
Omanovićem, je kazao da mu podrška koju je ponudila Općina Centar mnogo
znači.

"Meni mnogo više znači ovakva vrsta podrške od jednokratnih donacija. Ovo je sistemsko rješavanje problema. Sa ovakvim pristupom osjećam da sam bliže ostvarenju i sna i cilja, ne samo svog ličnog, nego cilja da se sankanje kao sportska disciplina popularizira u našoj zemlji. Ja sam svakako zainteresovan da radim na popularizaciji ovog sporta među djecom i
mladima", istakao je Mirza.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA