Bravo za Mirzu Nikolajeva: Bh. reprezentativac učinio je hvale vrijedan gest

2
Radiosarajevo.ba
Bravo za Mirzu Nikolajeva: Bh. reprezentativac učinio je hvale vrijedan gest
FOTO: Facebook / Mirza Nikolajev

Facebook stranica Prljavigrad Sarajevo donijela je priču o Mirzi Nikolajevu, 19 - godišnjem mladiću iz Sarajeva, reprezentativacu BiH u sankanju. 

Mirza je prošlog vikenda u utrci Svjetskog kupau njemačkom Winterbergu zauzeo 29. mjesto u konkurenciji 130. sankaša i ostvario glavni kriterij za olimpijsku normu osvojivši 30. bodova.

Kako su naveli, osim što je vrhunski sportista, Mirza kao i njegove kolege i treneri iz sankaške reprezentacije BiH učestvovali su jesenas u njihovoj akciji čišćenja Trebevića a posebno bob i sankaških staza.

"Tako su svojim primjerom ukazali na potrebu zaštite i redovnog održavanja bob staze kojom se mi svi ponosimo ali je ne čuvamo! Ovi vrijedni i talentovani sportisti su iznijeli nekoliko desetina velikih vreća smeća koje posjetioci ostavljaju i bacaju gotovo svugdje, ispod bob staze, pored bob staze. Na stotine odbačenih flaša, raznorazne ambalaže od hrane i sokova kao i ostalog smeća koje posjetioci nemarno odbace u prirodu i tako umjesto u korpama za smeće ostaje na Trebeviću. Bravo za Mirzu Nikolajeva, njegove kolege i trenere iz Sankaski Savez BiH, vi ste ponos našeg društva!", navode sa FB stranice Prljavi grad Sarajevo. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Najnovije