Četiri skakaonice: Poljaci negativni na testu, promijenjen sistem takmičenja

0
Radiosarajevo.ba
Četiri skakaonice: Poljaci negativni na testu, promijenjen sistem takmičenja
Foto: Wikipedia / Ski skokovi

U Oberstdorfu danas počinje 69. izdanje turneje “Četiri skakaonice”, a FIS je napravio potez koji je već privukao dosta pažnje.

U jučerašnjim kvalifikacijama nisu nastupili skakači iz Poljske zbog pozitivnih testova na korona virus. Poljaci su trebali karantin od 14 dana zbog čega bi propustili cijelu novogodišnju turneju.

Ipak, urađeni su novi testovi sinoć, koji su dali negativan rezultat, tako da je poljskim takmičarima dozvoljen nastup.

“Nakon kritičke procjene svih okolnosti, PCR testovi svih članova tima ponovno su provedeni navečer 28. decembra”, saopćteno je iz FIS-a, a istakli su da su svi rezultati bili negativni i Poljacima je dozvoljeno takmičenje.

Odlučeno je da se promijeni sistem takmičenja na otvaranju Četiri skakaonice kako bi Poljaci mogli učestvovati danas u Oberstdorf, prenosi scsport.ba.

“Budući da poljska ekipa nije mogla nastupiti u kvalifikacijama, današnje prvo takmičenje Četiri skakaonice u Oberstdorfu počet će sa 62 takmičara, uključujući sve poljske skakače, bez nokaut sistema. Najboljih 30 iz prvog kruga plasirat će se u drugi krug”, dodaje se.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije