Važna američka organizacija: "Izgubili ste 80 milijardi dolara, najbolji primjer je Đoković"

0
Radiosarajevo.ba
Važna američka organizacija: "Izgubili ste 80 milijardi dolara, najbolji primjer je Đoković"
Foto: EPA / Novak Đoković

U stavu da nema nikakvog logičnog razloga da Novak Đoković ne bude pušten u Sjedinjene Američke Države (SAD) na US Open, saglasni su i Amerikanci.

Novak Đoković neće igrati na martovskim mastersima u Indian Walesu i Miamiju, jer u toj zemlji i dalje važi pravilo da je nevakcinisanima zabranjen ulazak.

Tako će biti sve do 10. maja, a onda se očekuje da 11. maja vanredno stanje prestane i će onda ulazak biti dozvoljen svima.

Vlada FBiH donijela odluku u vezi s izborom direktora KCUS-a

Vlada FBiH donijela odluku u vezi s izborom direktora KCUS-a

Iako su se za razliku od prošle godine, sada oglasili i američki sportisti, kao i sami organizatori turnira koji su istakli da ne postoji razlog zbog kojeg bi se najboljem teniseru sveta zabranio ulazak u zemlju, Vlada SAD-a nije promijenila svoju odluku.

Iako je Đoković podnio svu potrebnu papirologiju za ulazak u ovu zemlju, oni nisu prihvaćeni.

Srbijanski teniser se, kao što je i obećao u Dubaiju, povukao sa turnira prije žrijeba.

Sada se oglasilo i udruženje U.S. Travel koja je zapravo nacionalna neprofitna organizacija koja predstavlja sve komponente američke turističke industrije.

"Američka zastarjela politika oko vakcine za međunarodne posjetioce je neiznuđena greška koja donosi gubitak od 80 milijardi dolara (146 milijardi KM) SAD-u. Novak Đoković je samo jedan od milion putnika kojeg su pravila odvratila od posjete SAD koja vodi dobronamjernu, ali zastarjelu politiku. Vrijeme je da se SAD pridruži Evropi, Australiji, ali i svim ostalim dijelovima svijeta koji su uklonili zahtjeve da posjetioci moraju da budu vakcinisani protiv korone", navodi se u saopštenju.

Zvanično: Novak Đoković ne igra na Indian Wellsu

Zvanično: Novak Đoković ne igra na Indian Wellsu

Ono što je sasvim izvjesno, ali i dobro za Novaka Đokovića je činjenica da će moći da igra na US Openu krajem ljeta, jer će sva ograničenja biti skinuta 11. maja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije