Novak Đoković odustao od nastupa u Montrealu zbog ograničenja za nevakcinisane strance

1
Radiosarajevo.ba
Novak Đoković odustao od nastupa u Montrealu zbog ograničenja za nevakcinisane strance
Foto: Twiter / Novak Đoković

Srbijanski teniser Novak Đoković neće učestvovati na Mastersu u kanadskom gradu Montrealu, saopćeno je danas.

Iako nije bilo dileme, sada je i ozvaničeno da šesti igrač svijeta zbog ograničenja za nevakcinisane strance neće biti u žrijebu na turniru iz Serije 1.000 koji je na programu od 7. do 14. augusta.

Novak Đoković progovorio o učešću na US Openu

Novak Đoković progovorio o učešću na US Openu

Edin Subašić: Panika u vrhu "srpskog sveta"

Edin Subašić: Panika u vrhu "srpskog sveta"

Ukoliko se u posljednjem trenutku nešto ne promijeni ovo će biti Đokovićevo prvo od tri odustajanja – poslije Montreala slijedi Masters u Sinsinatiju, zatim US Open u New Yorku.

Osvajač Wimbledona je više puta ove godine izjavio da vakcinacija ni pod kojim uslovima nije dio njegovih planova tako da ne ispunjava COVID propise za ulazak u Kanadu i Sjedinjene Države.

Srbijanski teniser je u Kanadi slavio 2007, 2011, 2012. i 2016., a na turniru nije igrao od 2018. kada je u trećem kolu poražen od Stefanosa Tsitsipasa.

Za razliku od Australian Opena, Đoković je ovaj put odlučio da se povuče sa turnira priJE žrIJeba. Doskorašnji prvi igrač svijeta je nedavno izjavio da se priprema kao da će učestvovati na US Openu nadajući se da će COVID restrikcije biti ublažene samo nekoliko dana prije početka posljednjeg grand slam turnira u sezoni, prenosi SC Sport.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije