Zvanično: Novak Đoković ne igra na Indian Wellsu

3
Radiosarajevo.ba
Zvanično: Novak Đoković ne igra na Indian Wellsu
Foto: EPA / Novak Đoković

Novak Đoković nije dobio izuzeće i neće učestvovati na mastersima u Indian Wellsu i Miamiju ni ove godine.

Do posljednjeg trenutka je Đoković čekao potencijalne pozitivne vijesti iz Sjedinjenih Američkih Država, ali se povukao sa turnira prije žrijeba za kvalifikacije.

SAD su i dalje jedna od rijetkih zemalja koje zabranjuju ulaz strancima koji nisu vakcinisani protiv koronavirusa, a ta politika zabrane ulaska trebalo bi da se okonča 11. maja.

Dali su živote za odbranu Sarajeva: Godišnjica pogibije heroja Safeta Hadžica i saboraca

Dali su živote za odbranu Sarajeva: Godišnjica pogibije heroja Safeta Hadžica i saboraca

To znači da bi Đoković trebalo da može učestvovati na US openu, posljednjem grand slamu sezone.

Đoković je u Kaliforniji slavio pet puta, na Floridi šest, ali ni na jednom ni na drugom turniru nije nastupio od 2019. godine.

Njega će u glavnom žrijebu u Indian Wellsu zamijeniti Nikoloz Basilašvili, a ukoliko se još neko povuče prije žrijeba, u glavni će upasti i Dušan Lajović.

Na vrhu ATP liste

U danu kada se zvanično povukao iz žreba za Indian Wells, najbolji srpski teniser Novak Đoković ušao je u 379. sedmicu na vrhu ATP liste!

Đoković je uvećao prednost nad Carlosom Alcarazom za 180 bodova i sada ima 7.160 bodova. S druge strane, Španac je na 6.780, ali uz realne šanse da se domogne prvog mjesta krajem marta. Tačnije, za to mu je potrebno da osvoji Indian Wells s obzirom na to da tamo brani samo 360 bodova. S druge strane, u Miamiju će braniti 1.000.

Do prvog mjesta bi mogao i Stefanos Tsitsipas koji je treći na ATP listi sa 5.805 bodova, a za to mu trebaju titule na oba naredna Mastersa u SAD - gdje brani ukupno 130 bodova.

Casper Ruud je na četvrtom mjestu ATP liste, Tylor Fritz je peti, Daniil Medvedev je skočio za jedno mjesto poslije osvajanja Dubaija i sada je šesti. Na sedmo mesto je pao Andrej Rubljov, Holger Rune je osmi, dok je Rafael Nadal na devetoj poziciji. Felix Auger Aliassime je na 10. mestu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije