Šokantne informacije iz SAD-a: Bivši FBI agent angažovan da prati Novaka Đokovića

1
Radiosarajevo.ba
Šokantne informacije iz SAD-a: Bivši FBI agent angažovan da prati Novaka Đokovića
Foto: EPA - EFE / Novak Đoković

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković je u sezoni za nama bio spriječen da igra u Miamiju i Indian Wellsu, prije nego što je u SAD-u povučena obavezna vakcinacija.

Zaigrao je na US Openu, osvojio ga i s tim se činilo da njegov stav protiv vakcinacije više neće biti nauštrb karijere.

Međutim, da tome nije došao kraj pišu novinari Lee Fang i Jack Poulson iz New York Posta.

U Hrvatskoj se namnožile opasne zmije: "Baš su velike, svako malo ih vidim"

U Hrvatskoj se namnožile opasne zmije: "Baš su velike, svako malo ih vidim"

Prema njihovim izvorima, farmaceutska kompanija Moderna je angažovala bivšeg agenta FBI da sastavi izvještaje o slavnim ličnostima koje su javno kritikovale vakcinaciju. Među njima je i Đoković, pored Elona Muska i Russella Branda.

Jedna od spornih tačaka za tu kompaniju iz Bostona jeste i činjenica da su upravo oni sponzori posljednjeg Grand Slama u sezoni na kojem je Đoković slavio. Zbog toga su izloženi podsmjehu, a prema stavu pomenutog medija to je pojačalo tvrdnje da su vakcine nepotrebne.

Štaviše, zbog toga su navodno zatražili izvještaj pod nazivom "Đoković, krunisani antiheroj poslije pobjede na US Openu".

Podsjetimo, Đokoviću nije bilo dozvoljeno da učestvuje na US Openu 2021. i 2022. zbog odbijanja da primi vakcinu protiv koronavirusa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije