Đoković u suzama nakon ispadanja Srbije iz Davis Cupa: 'Šta ću, tragičar sam'

2
Radiosarajevo.ba
Đoković u suzama nakon ispadanja Srbije iz Davis Cupa: 'Šta ću, tragičar sam'
Foto: Screenshot / Novak Đoković

Srbijanski teniser i svjetski broj jedan Novak Đoković nije uspio s reprezentacijom Srbije da osvoji Davis Cup, nakon što ih je u polufinalu pobijedila Italija. 

Srbija je bila blizu pobjede, kada je Đoković protiv Jannika Sinnera imao čak tri meč lopte, ali se talijanski teniser vratio i donio izjednačenje, pa kasnije u dublovima i pobjedu svojoj reprezentaciji. 

Nakon što je za njegovu reprezentaciju turnir završio, Đoković je izašao pred medije. 

Vladika Grigorije: Prečesto su naše svađe, srpske i bošnjačke, bivale za tuđi račun

Vladika Grigorije: Prečesto su naše svađe, srpske i bošnjačke, bivale za tuđi račun

"Ne znam da li ću igrati dalje Davis Cup. Uvijek mi je čast i zadovoljstvo da igram za svoju zemlju, ali je sljedeća godina daleko. Vruća je glava još uvijek", počeo je Đoković. 

"Jedna lopta je odlučila, jedna lopta je falila. Ta lopta je bila moja i ja moram preuzeti odgovornost. Tragičar sam, šta da radim.

Čestitke Italiji, zaslužili su prolazak. Igrali su odlično, posebno Sinner i u singlu i u dublu. Jedva je promašio nekoliko lopti za cijeli meč i kapa dolje", rekao je Novak Đoković.

Naravno, vrijedi spomenuti i da je više od igre na Davis Cupu privuklo pažnje sve, nažalost, van teniskog terena. Pa je tako umjesto odlične igre Đokovića, u fokusu bio izbor pjesme za ulazak srbijanske selekcije koju su mnogi prozvali kao nacionalističku. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije