Slavnu hrvatsku teniserku zlostavljao otac, Goran Ivanišević joj spasio život

2
Radiosarajevo.ba
Slavnu hrvatsku teniserku zlostavljao otac, Goran Ivanišević joj spasio život
Foto: Facebook / Goran Ivanišević

Mirjana Lučić-Baroni je bila jedna od najboljih mladih teniserki krajem prošlog stoljeća. Već s 15 godina je osvojila Australian Open u parovima, svijetla budućnost joj se predviđala, trebala je dominirati teniskim svijetom.

No, 2000. godine se iznenada povukla iz tenisa. Naime, njen otac Marinko je bio nasilnik koji je zlostavljao Mirjanu i cijelu porodicu.

Ona je u jednom trenutku smogla hrabrosti da se obrati Goranu Ivaniševiću, otkrila mu sve o nasilju i prijetnjama smrću kojeg trpe od oca Marinka.

Razočarani Vučić iz New Yorka: Neke države su nam zabile nož u leđa. Bit će loših vijesti...

Razočarani Vučić iz New Yorka: Neke države su nam zabile nož u leđa. Bit će loših vijesti...

Nije Goran puno čekao, odmah je reagirao, pa su se uz njegovu pomoć Mirjana, njena majka, braće i sestre sakrili u blizini Zagreba gdje su čekale da im se odobri politički azil u SAD-u. Ubrzo su se pod oružanom pratnjom ukrcavale na avion za New York. 

"Goran mi je spasao život. Nikada mu to neću zaboraviti", rekla je Mirjana jednom prilikom, prenosi Slobodna Dalmacija

Životna priča Mirjane Lučić
Foto: Printscreen: Životna priča Mirjane Lučić

"Mislim da bi 98 posto ljudi na mom mjestu vjerojatno završilo na psihijatriji, jer kad te neko toliko zlostavlja s 15 godina, to ne može biti normalno. Ja sam se uspjela izvući, prije svega zahvaljujući svojoj majci, koja je vrlo jaka žena. Ona nas je držala zajedno. Sama ne bih preživjela", ispričala je.

Sada je i Goran Ivanišević prvi put progovorio o situaciji:

Đoković poslije Ivaniševića raskinuo saradnju s još jednim trenerom

Đoković poslije Ivaniševića raskinuo saradnju s još jednim trenerom

‘Ne bih ja sad o tome pričao, ja volim Mirjanu i mi smo u super odnosima, ali nisam je dugo vidio. Naravno da bi se izgrlili kad bi se vidjeli‘, rekao je, ali istaknuo koliko je sve to bilo teško: 

To su neki momenti, negdje su u glavi i ne želim ih se sjećati, nisu lijepi trenuci. Nisam joj ja spasio život, ja sam joj pomogao u tom trenutku jer sam mogao i jer sam bio tamo. Hvala Bogu da je sve to dobro ispalo, da je sretna te da je postigla sve što je postigla‘, zaključio je Goran.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije