Reket kojim je Đoković ušao u historiju prodat za basnoslovnu cifru

0
Radiosarajevo.ba
Reket kojim je Đoković ušao u historiju prodat za basnoslovnu cifru
Foto: EPA - EFE / Novak Đoković na Roland Garrosu 2016. godine

Novak Đoković je osvojio Roland Garros 2016. godine i postao prvi teniser poslije Roda Lavera iz 1968. godne, koji je držao sve četiri Grand Slam titule u istom trenutku.

Poslije pobjede nad Andyjem Murrayjem bacio je reket na tribine, a on je završio u rukama izvjesne Abby Doherty, koja je sedam godina kasnije odlučila da ga proda kao suvenir na aukciji.

Aukciju neobičnog suvenira održala je kuća koja je specijalizovana za sportske stvari, a Đokovićev reket je izazvao interesovanje kolekcionara sa svih strana planete.

Objavljena prognoza do 16. maja: Uživajte u toplom vikendu, stiže novo zahlađenje

Objavljena prognoza do 16. maja: Uživajte u toplom vikendu, stiže novo zahlađenje

Na kraju aukcije Doherty je dobila čak 107.482 dolara (194.805 KM) za neočekivani poklon od najboljeg tenisera. To je najveća suma ikada izdvojena za teniski reket na jednoj aukciji.

U izjavama za medije Doherty se prisjetila tih momenata.

"Sve je izgledalo kao u usporenom snimku. Novak je samo bacio reket u publiku i letio je pravo ka nama. Pomislila sam 'O, moj bože'. Reket me pogodio u ruku i odbio se dole. Stala sam nogom na njega i pokupila ga. Čvrsto sam ga stegla. Probala sam kasnije da dođem do njega, da mi ga potpiše, ali nisam uspjela", ispričala je Doherty.

Poslije sedam godina Doherty je ipak odlučila da reket proda i objasnila je tu odluku.

"Bila je to teška odluka. Imala sam sjajan sportski suvenir, ali mi je sve ove godine samo stajao u ormaru", objasnila je Doherty.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije