Evo kako je Đoković pomogao Novopazarcu Hamadu Međedoviću da postane najbolji mladi teniser svijeta

0
Radiosarajevo.ba
Evo kako je Đoković pomogao Novopazarcu Hamadu Međedoviću da postane najbolji mladi teniser svijeta
Foto: Teniski Savez Srbije / Novak Đoković i Hamad Međedović

Novopazarac Hamad Međedović u subotu, 2. decembra, u finalu ATP Next Gen turnira u Džedi uspio je savladati Artura Fisa iz Francuske.

Međedović je uspio da nakon pet dramatičnih setova dođe do pobjede (3:2) protiv igrača koji je trenutno 37. na rang listi.

Uspio je dobiti nezvaničnu titulu najboljeg tenisera nove generacije u sjajnoj konkurenciji i to je postigao bez poraza na turniru.

Lagumdžija održao snažan govor: Vlasti RS koriste metode ratnih zločinaca za rušenje institucija BiH

Lagumdžija održao snažan govor: Vlasti RS koriste metode ratnih zločinaca za rušenje institucija BiH

Srbijanski teniser Novak Đoković mnogo je pomogao Hamadu u početku njegove karijere. To je potvrdio i njegov otac Eldin koji je objasnio kako je Đoković uticao na veliki uspjeh njegovog sina.

"Sjećam se našeg drugog razgovora sa Noletom. Pričali smo o koracima koje Hamad treba da preduzme u karijeri. Novak nam je davao ideje, šta Međedović treba da uradi sa igrom, a ja sam mu rekao: 'Nole, žao mi je, ali te stvari koštaju puno!'

Ali Đoković je nastavio da priča o trenerima, šta ćemo da radimo", rekao je Hamadov otac, a Đoković je odgovorio:

"Sve što Hamad treba da uradi jeste da radi vrijedno, ja ću se pobrinuti za sve ostalo. Edo, ja ne radim to za novac. Zarađujem ga negdje drugo. Ja ovdje hoću da pomognem.

Kakav bih to bio čovjek kada ne bih pomogao nekome ko to zaslužuje, voli tenis i na sve to, pruža dobre rezultate? Znate šta ćete da uradite? Jednog dana, kada Hamad uspije, uzmite nekoga pod svoje krilo i pomognite mu na isti način",rekao je Nole.

Hamad je na kraju uspio i postao šampion.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije