Novak Đoković 'zagrmio' na press konferenciji: 'Ovo mi se nije desilo u 20 godina karijere'

1
Radiosarajevo.ba
Novak Đoković 'zagrmio' na press konferenciji: 'Ovo mi se nije desilo u 20 godina karijere'
Foto: EPA-EFE / Novak Đoković

U četvrtak je prvo donio Srbiji polufinale Davis Cupa, a onda je zagrmio u razgovoru s novinarima. Riječ je o Novaku Đokoviću koji je nakon sudara s Cameronom Norriejem (6:4, 6:4) odgovarao na brojna pitanja, a jedno od njih odnosilo se i na doping kontrole.

Novak Đoković je sat i pol vremena uoči jučerašnjeg meča dobio informaciju da će biti podvrgnut testiranju.

"Još nisam odradio kompletnu kontrolu, slijedi mi davanje krvi. Čovjek sjedi u kutu i satima me prati. Imao sa raspravu, jer evo za 20 i kusur godina karijere nije mi se dogodilo da mene doping kontrola, i ne samo mene, izabere. Obaviješten sam sat i pol prije početka meča. Imam svoju rutinu i ne treba mi distrakcija. Da mi uzima krv, da razmišljam hoću li moći dati urin...

Evo koji se horoskopski znakovi nikako ne podnose: Jedni drugima su u svakom pogledu trn u oku

Evo koji se horoskopski znakovi nikako ne podnose: Jedni drugima su u svakom pogledu trn u oku

Potpuno nelogična odluka. Kad sam pričao s predstavnikom doping agencije, rekli su mi da je razlog što će biti jako kasno taj da se pruži drugoj reprezentaciji vremena za više odmora, ali sam im onda rekao da pobjednik večerašnjeg dvoboja ne igra sutra", pričao je Đoković pa dodao:

"Uvijek sam podržavao testiranja, bilo da testiraju mene ili nekog drugog, ali ne pred meč. Šta će to promijeniti? Bit ću tu, kad završi meč, onda me testirajte. Mene sad čeka vađenje krvi. Nadam se da će promijeniti odluku."

Skandal na Davis Cupu: Pogledajte uz koju pjesmu je ušla reprezentacija Srbije

Skandal na Davis Cupu: Pogledajte uz koju pjesmu je ušla reprezentacija Srbije

Navodi se da je Đoković odluku nazvao 'sramotnom'. 

"Zanimljivo je da je ta doping agencija privatna kompanija. Trebala bi se provesti rasprava da mi kao svjetska organizacija u okviru našeg, da tako kažem, ekosistema, imamo svoju agenciju. Ne znam što bih dodao, vjerojatno će se tri puta tumačiti sve što kažem. Ovo je nečuveno. Ništa se ne krije, ali isto tako postoje neke granice. Oni ne razumiju što se ovdje događa. Ne razumiju sport, ne razumiju gdje se nalaze", zaključio je Đoković.

Pomalo komična situacija dogodila se i kad su htjeli testirati selektora Srbije Viktora Troickog.

"Pomiješali su me s Kecmanovićem. Rade svoj posao, šef im je rekao. Nema zezanja", komentirao je Troicki.

Podsjetimo, Srbija je u posljednjem četvrtfinalnom susretu porazila Veliku Britaniju s 2:0, a u polufinalu završnog turnira u Malagi igrat će protiv Italije koja je izbacila Nizozemsku. Taj sudar na rasporedu je 25. novembra, a dan ranije snage će odmjeriti Finska i Australija, dok nas finalni okršaj čeka u nedjelju, 26. novembra.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije