Rafael Nadal staje na ludi kamen: Teniska zvijezda ženi ljubav iz djetinjstva

Radiosarajevo.ba
Rafael Nadal staje na ludi kamen: Teniska zvijezda ženi ljubav iz djetinjstva
FOTO: EPA / Rafael Nadal

Teniska zvijezda i njegova ljubav iz djetinjstva Maria Francisca Perello podijelit će ovaj dragocjeni trenutak sa više od 500 zvanica, objavio je španski TV kanal Telecinco, a prenosi britanski Mirror.

Za meni će, kako tvrde izvori, biti zadužen čuveni španski kuhar Quique Dacosta, izvijestila je novinarka Maria Patino, i dodala da će tridesetdvogodišnji Rafa tom prilikom uživati u posebnom obroku, baziranom na povrću, za razliku od ostalih gostiju, za koje je planiran tradicionalni španski jelovnik na bazi mesa i ribe.

Telenco nije otkrio tačan datum vjenčanja, ali je pokrenuo glasinu o tome da bi dvostruki pobjednik Wimbledona mogao da propusti ovogodišnji turnir kako bi uživao u svom medenom mjesecu - iako će The French Open, turnir koji je Rafa do sad osvojio čak 11 puta, biti održan od 26. maja do 9. juna, dok je za vjenčanje najvjerovatnije zakazan termin od 10. juna do početka jula.

Teniser ove navode nije komentirao.

Rafa i Mery Perello zabavljaju se već 14 godina.

Brineta je ostavila posao u osiguranju, kako bi mogla da vodi projekat fondacije Rafa Nadal, dobrotvorne organizacije osnovane prije skoro deset godina. Važi za veoma povučenu osobu koja ne voli da se eksponira.

Prethodno je Rafin rodni grad Manacor na Majorki navođen kao moguća lokacija za vjenčanje ovog para.

Teniska zvijezda je za Hola! u martu prošle godine rekla da želi da osnuje porodicu i da to ima u planu, kao i da voli djecu.

„Volio bih da u životu rade ono što žele“, rekao je tom prilikom Nadal.

Nakon spekulacija o njegovoj ženidbi, teniser je objavio da je prošle godine u martu svoju djevojku isprosio na putovanju u Rimu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije