Prvo kolo French Opena: Žrijeb bio nemilosrdan prema Bubliku i Medvedevu

0
Radiosarajevo.ba
Prvo kolo French Opena: Žrijeb bio nemilosrdan prema Bubliku i Medvedevu
Twitter / Roland Garros

Prvo kolo French Opena uvijek nosi mnoštvo zanimljivih mečeva. Danas igraju Alexander Bublik i Danil Medvedev. Meč počinje u 13.20 sati.

Alexander Bublik je 23-godišnji Kazahstanac koji je posljednje tri godine u društvu 50 najboljih tenisera. Igrač je bez osvojene ATP titule, sa pet osvojenih Challengera koje je osvojio na tvrdoj podlozi.

Tokom karijere najbolje rezultate je pružao na hardu, posebno indooru a nikada godinu na zemlji nije završio na pozitivnom omjeru.

Danil Medvedev je drugi reket svijeta koji je do koronavirusa uz Novaka bio uvjerljivo najbolji igrač na touru. Nakon koronavirusa igrao je Madrid i Rim na kojima je bio daleko od forme od prije nekoliko mjeseci.

Samo jedna pobjeda na ta dva turnira su sigurno daleko ispod očekivanog. Ipak, sigurno je pauza učinila svoje. Imao je dovoljno vremena do Roland Garrosa da povrati formu i danas ga treba očekivati u najboljem izdanju.

Danil u dva meča protiv Bublika nije gubio set, u posljednjem meču je prepustio Bubliku svega četiri gema.

Meč možeta pratiti na ovom LINKU.

Kladionica MOZZART je za ovaj meč pripremila odlične kvote. Tako je kvota na pobjedu Medvedeva 1,40, a na pobjedu Alexander Bublika  2,70.

Ostalu ponudu kladionice MOZZART pogledajte OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije