Prvi Masters sezone: Albert Ramos nakon velike borbe savladao Džumhura

Radiosarajevo.ba
Prvi Masters sezone: Albert Ramos nakon velike borbe savladao Džumhura
/ Foto: atpworldtour.com / Damir Džumhur
Damir Džumhur je zaustavljen u drugom kolu Indian Wellsa od Alberta Ramosa koji je slavio sa 2-1 u setovima nakon više od 2 i po sata igre.

Ramos je ušao izuzetno sigurno u duel, nametnuvši svoj ritam od samog početka. Držao je lopticu u igri i nije ništa poklanjao, dok je Damir bio potpuno van ritma i u situaciji gdje nije znao šta tačno da radi na terenu.

To je rezultovalo brzim vodstvom Ramosa od 3-0 i dvije nove prilike za dupli brejk. Damir ih je spasio, a onda zaigrao mnogo bolje, da bi u devetom gemu seta vratio brejk i smanjio na 5-4.

No, nije ga potvrdio i Ramos je sa novim napravljenim brejkom ujedno uzeo i prvi set rezultatom 6-4. 

Ni drugi set nije počeo ništa bolje za našeg tenisera koji je svoj servis izgubio već u drugom gemu. Ramos je ponovo poveo sa 3-0, ali je Damir vezao tri gema i izjednačio na 3-3. Ramos je osvojio naredni gem, a onda imao dvije brejk prilike na servis Damira, koje bh. teniser spašava i izvlači se iz teške situacije.

Damir je pokazao fantastičnu mentalnu snagu kod 4-5 kada je servirao za ostanak u meču i lako dobio svoj gem, da bi u narednom napravio brejk nakon što je Ramos imao 40-00 na svoj servis i potvrdio ga za poravnanje od 1-1 u setovima. 

Damir je u treći set ušao sa momentumom na svojoj strani, ali to nije materijalizovao rezultatski, jer je Ramos opet bio taj koji je prvi došao do brejka i kao i u prethodna dva seta, vodstva od 3-0.

U nastavku seta Damir je uspijevao lagano dobijati svoj servis gemove, ali isto tako i Ramos sve do gema u kojem je servirao za meč. Damir je bio u fantastičnom ritmu i jako strpljivom i stabilnom igrom sa osnovne linije došao do brejk lopte i zahvaljujući perfektnoj defanzivi je iskoristio i smanjio na 4-5, a ubrzo nakon toga i izjednačio rezultat. 

Ipak, Ramos je u dvanaestom gemu zahvaljujući Damirovim greškama došao do meč lopte i iskoristio prvu te ostvario plasman u narednu rundu turnira, piše Sport1.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije