Prizori kao iz bajke: Pogledajte magičnu vilu Novaka Đokovića u Srbiji

2
Radiosarajevo.ba
Prizori kao iz bajke: Pogledajte magičnu vilu Novaka Đokovića u Srbiji
Foto: RAS Srbija / Vila Novaka Đokovića

Srbijanski teniser Novak Đoković je sa svojom porodicom u selu Pavlovci u Vojvodini (Srbija), napravio vilu koja svojom veličinom ostavlja bez teksta, a ima direktan prilaz Pavlovačkom jezeru.

Đokovićeva oaza mira smještana je u živopisnom selu Pavlovci, na obroncima Fruške gore, između Iriga i Rume.

Porodici Đoković bilo je izuzetno značajno da vikendica bude izgrađena u prirodi, pa su zato odabrali zelenilo skriveno daleko od očiju javnosti.

Generalni sekretar UN-a: Sudski je priznata činjenica da je u BiH bio genocid. Za nas je to genocid

Generalni sekretar UN-a: Sudski je priznata činjenica da je u BiH bio genocid. Za nas je to genocid

Na ideju da se izgradi oaza mira u Vojvodini došao je Novakov otac Srđan, koji je želio da se čitava porodica Đoković jednog dana odmara na ovom prelijepom imanju.

Ljetnikovac porodice Đoković prostire se na placu od nekoliko hektara, a sam objekat ima oko 1.200 kvadratnih metara.

Vila Novaka Đokovića

Zanimljivo je da se kuća nalazi na privatnom jezeru, a da se u nekoliko kuća pored nalaze prijatelji porodice Đoković s kojima se godinama unazad druže.

Ovo izdanje dugo se gradilo, a kako izgleda, može se vidjeti na društvenim mrežama kojima kruže fotografije ovog objekta.

Vila posjeduje kamenu pećinu visine nekoliko metara. U unutrašnjosti je prostrana šupljina, a na gornjem dijelu nalaze se stepenice s lijeve strane koje vode do tobogana, koji se nalazi s desne strane.

Na sredini je vodopad iz kojeg se voda sliva direktno u prostrani bazen. Ovo zdanje izgrađeno je na velikoj površni u gornjem dijelu dvorišta, odmah pored jezera, koje je u privatnom vlasništvu, javljaju srbijanski mediji.

Vila Novaka Đokovića

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije