Novak Đoković 'otvorio' dušu: 'Kada čujem vatromet sjetim se bombardovanja'

8
Radiosarajevo.ba
Novak Đoković 'otvorio' dušu: 'Kada čujem vatromet sjetim se bombardovanja'
Foto: EPA - EFE / Novak Đoković

Srbijanski teniser Novak Đoković bio je gost na australijskoj televiziji Nine Network gdje je dao intervju za Today Show voditelja Carla Stefanovića.

Tokom intervjua Đoković se prisjetio svog djetinjstva i traumatičnog iskustva koje je proživio u Beogradu.

"Prošli smo kroz dva rata, bili smo pod embargom od 1992. do 1996. i tada nijedan sportista iz Srbije nije mogao nastupiti na međunarodnim takmičenjima. Bila su to izazovna vremena, ali to me je činilo čvršćim. Mogao sam lako krenuti drugim putem, međutim, mislim da je moja sudbina bila igrati tenis i postizati velike rezultate", rekao je Đoković.

Dan kada se na Grbavici igrala najtužnija utakmica: Kako je Csuhay slomio plava srca

Dan kada se na Grbavici igrala najtužnija utakmica: Kako je Csuhay slomio plava srca

"Imao sam 12 godina u vrijeme kada je bilo dva i po mjeseca neprekidnog bombardiranja. Ponekad se toga sjetim, najviše kad čujem vatromet jer me podsjeća na eksplozije bombi. Nije ugodno, vjerovatno je trauma. Mislim da je to povezano i s činjenicom da ne odustajem", istakao je Đoković. Objasnio je da je bombardovanje doprinijelo njegovom današnjem uspjehu.

"U Srbiji postoji izreka: možete nam ubiti tijelo, ali ne i dušu. Vjerujem u to. Pogledajte koliko je tenisača u povijesti postiglo ono što sam ja postigao? Ne hvalim se, samo se želim podsjetiti i razumjeti što sam postigao", zaključio je Đoković.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije