Novak Đoković nakon poraza: 'Šokiran sam nivoom svoje igre'

3
Radiosarajevo.ba
Novak Đoković nakon poraza: 'Šokiran sam nivoom svoje igre'
Foto: EPA - EFE / Novak Đoković

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković priznao je da je odigrao jedan od najlošijih mečeva na Grand Slam turnirima nakon poraza od Jannika Sinnera (1:6, 2:6, 7:6, 3:6).

Srbijanski as nije imao niti jednu break priliku na meču, što mu se vjerovatno nije nikad dogodilo u karijeri. Također, odao je priznanje Janniku Sinneru na sjajnom meču, pišu Nezavisne.

"Prije svega bih čestitao Sinneru na sjajnom meču i turniru. Zaslužio je da bude u finalu, nadigrao me je u potpunosti. Šokiran sam nivoom svoje igre. Malo šta sam dobro radio u prva dva seta. Ovo je jedan od najgorih mečeva na Grand Slamu koje sam igrao, barem što se ja sećam", rekao je Đoković.

S ove strane Drine| Dragan Banjac: Nečastivi se vratio

S ove strane Drine| Dragan Banjac: Nečastivi se vratio

"U isto vrijeme, čestitke njemu što je sve radio bolje od mene, u svakom aspektu igre. Uspio sam da podignem nivo u trećem setu. Generalno, nivo mog tenisa nije bio sjajan. U tim trenucima pokušate da podignete sebe i svoju igru. To sam pokušao i publika je bila sjajna", dodao je.

"Cijeli turnir nisam igrao blizu svom najboljem nivou, možda protiv Mannarina, ali uglavnom nisam igrao kako inače igram u Australiji. Mislio sam, ipak, da neću biti tako loš, ali nisam se osjećao svojim tokom ovog turnira. Uvijek očekujem najviše od sebe, danas nije bilo suđeno. Ovaj turnir nije bio na mom nivou, ali to ne znači nužno da je to početak kraja", izjavio je.

Đoković ne krije emocije: Iz nemoći iskazao frustraciju i bijes

Đoković ne krije emocije: Iz nemoći iskazao frustraciju i bijes

Na pitanje zašto nije imao niti jednu brake loptu, odgovorio je: "Ta statistika mnogo ilustruje. Servirao je veoma precizno, i prvi udarac poslije servisa."

"Teško mi je da opišem sve, nemamo toliko vremena, mnogo negativnih stvari sam uradio na terenu danas. Bio je bez greške", istakao je Đoković koji je prvi put u karijeri poražen u polufinalu turnira u Melburnu.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije