Novak Đoković ispao sa Australian Opena

2
Radiosarajevo.ba
Novak Đoković ispao sa Australian Opena
Foto: EPA / Novak Đoković

Novak Đoković je neočekivano poražen na Australian Opena u polufinalu, gdje ga je nadmašio  22-godišnji Italijan Jannik Sinner (ATP 4.) rezultatom 3:1 u setovima.

Đoković je izgledao potpuno izgubljeno u prva dva seta koja su se završila nakon svega 36 i 39 minuta igre. Mladi Siner je uspio da ostvari dva breaka u prva dva seta, sigurno ih osvojivši sa 6:1, 6:2.

Ipak, u trećem setu Đoković je znatno poboljšao svoju igru. Spasio je jedinu break-loptu koju je Sinner imao i odveo set u tie-break.

Veliko nevrijeme stiglo i u Bosnu i Hercegovinu: Pogledajte veličinu grada koji je padao

Veliko nevrijeme stiglo i u Bosnu i Hercegovinu: Pogledajte veličinu grada koji je padao

Tie-break je bio prava drama, ali na kraju je Đoković bio uspešniji. Spasio je meč-loptu i osvojio tri uzastopna poena, vraćajući se u meč sa rezultatom 7:6(6).

Ipak, u četvrtom setu, Đoković je izgubio kontrolu. Na svom servisu je vodio sa 40:0, ali je Italijan uspio da osvoji pet poena zaredom, napravi break i zadrži prednost do kraja seta. Na kraju je Jannik Sinner ostvario svoj najveći trijumf u karijeri sa konačnih 6:1, 6:2, 6:7(6), 6:3.

Ovim porazom, Đoković je ostao bez prilike da osvoji 11. titulu na Australian Openu i jubilarni 25. Grand Slam u karijeri.

Popularni Đoković je uspio da pretrpi prvi poraz na Australian Openu nakon impresivnih 2.195 dana. Posljednji put je izgubio 2018. godine u osmini finala od strane Hyeon Chunga, a zatim je trijumfovao na prvom Grand Slam turniru sezone 2019., 2020., 2021. i prošle godine. Takođe, podsjećamo da 2022. godine nije učestvovao jer mu je bio zabranjen ulazak u Australiju kao nevakcinisanoj osobi protiv koronavirusa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije