Ko je indijski guru koji je posjetio Novaka Đokovića u Melbourneu?

2
Radiosarajevo.ba
Ko je indijski guru koji je posjetio Novaka Đokovića u Melbourneu?
Foto: Instagram / Novak Đoković i Sadhguru

Novak Đoković trenutno se nalazi u Melbourneu, gdje se bori za novu titulu na Australian Openu.

Srbijanski teniser tamo se susreo s indijskim guruom Jagadishom Vasudevom Sadhguruom, koji je doletio u australski grad samo kako bi posjetio svjetskog 'broja jedan'.

"Prekrasan susret s Novakom Đokovićem. Ostati na vrhuncu svojih sposobnosti više od dvije decenije u nevjerovatno konkurentnom sportu je nešto izvanredno. Vaša predanost i razumijevanje tijela i uma predstavljaju izvanredan primjer koji drugi trebaju slijediti. Sve najbolje u nadolazećim mečevima", napisao je guru na Instagramu uz objavu na kojoj pozira sa srbijanskim teniserom.

Jedinstveno horor iskustvo: Kada kasnovečernji talk show krene po zlu

Jedinstveno horor iskustvo: Kada kasnovečernji talk show krene po zlu

Đoković je u svom storyju podijelio njegovu objavu i napisao: "Hvala ti, Sadhguru, na posjeti i gledanju mog meča".

Đoković je tom prilikom od Sadhgurua na poklon dobio jednu od njegovih knjiga.

Sadhguru je rođen 1957. godine i najmlađi je od petero djece. Od 1982. podučava jogu, a deset godina kasnije osnovao je fondaciju koja se bavi vođenjem duhovnog, edukativnog i joga centra. Napisao je brojne knjige, a među njima i Inner Engineering: A Yogi's Guide to Joy koja se našla na listi bestselera New York Timesa.

Indijac ima poklonike i među poznatim osobama, a prema pisanju srbijanskih medija, već je jednom prilikom boravio u Beogradu i upoznao Jelenu Đoković.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije