Đokovićeva nevjerovatna pobjeda: Protivniku nije preostalo ništa osim da se nasmije vlastitoj nemoći

0
Radiosarajevo.ba
Đokovićeva nevjerovatna pobjeda: Protivniku nije preostalo ništa osim da se nasmije vlastitoj nemoći
Foto: EPA - EFE / Novak Đoković

Novak Đoković i Bjeloruskinja Arina Sabalenka bez poteškoća su izborili pobjede u svojim nedjeljnim dvobojima te se lakoćom plasirali u četvrtfinale.

Đoković je za 104 minute sa 6-0, 6-0, 6-3 svladao Francuza Adriana Mannarina (ATP 19.) koji se nije mogao nositi s najboljim teniserom svijeta u njegovom najboljem izdanju u dosadašnjem dijelu turnira.

Nakon prva dva seta, u kojima nije uzeo ni gem, nije mu preostalo drugo nego da se nasmije vlastitoj nemoći.

Užas u Hrvatskoj: Ubijena žena, policija uhapsila njenog sina?

Užas u Hrvatskoj: Ubijena žena, policija uhapsila njenog sina?

Rukama je postavio dvije nule na svoje oči te se nasmijao i tako pokazao šta misli o svojoj igri u ovom susretu protiv svjetskog broja jedan. 

Iako je ovo bio prvi Đokovićev meč u dnevnom terminu na ovogodišnjem Australian Openu, teniseri nisu bili izloženi vanjskim utjecajima poput vrućine i sparine, jer je zbog promjenjivog vremena i povremene kiše krov nad Rod Laver Arenom bio zatvoren.

Đokovića u četvrtfinalu čeka Taylor Fritz koji je spriječio reprizu prošlogodišnjeg finala, izbacivši sa 7:6(3), 5:7, 6:3, 6:3 Grka Stefanosa Tsitsipasa.

Amerikanac u dosadašnjih osam okršaja još nije uspio svladati Đokovića, a najbliže je bio upravo na Australian Openu 2021. godine kada su igrali pet setova, piše Jutarnji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije