Tsitsipas 'pecnuo' Đokovića: 'On je veoma sebična osoba'

0
Radiosarajevo.ba
Tsitsipas 'pecnuo' Đokovića: 'On je veoma sebična osoba'
Foto: EPA - EFE / Stefanos Tsitsipas

Grčki teniser Stefanos Tsitsipas bio je raspoložen za šalu na račun Novaka Đokovića nakon plasmana u treće kolo Australian Opena.

Grk je porazio domaćeg takmičara Jordana Thompsona 3:1 u setovima, a u narednoj rundi čeka ga Francuz Luca Van Assche koji je savladao Lorenza Musettija.

Tsitsipas je tako dobro krenuo u pohod na svoje treće Grand Slam finale i na prvu titulu u karijeri na turnirima "velike četvorke".

Oglasio se Emir Suljagić nakon govora Davida Camerona

Oglasio se Emir Suljagić nakon govora Davida Camerona

Legendarni John McEnroe je nakon meča pitao Tsitsipasa da li je konačno došlo vrijeme da se uzme i ta titula na koju toliko čeka i šta je potrebno da se ispuni taj cilj.

"Brojevi ne lažu. Novak je ovdje pobijedio 12 puta", slučajno ili namjerno se zabrojao Grk o Đokovićevim titulama u Melbourneu (ima ih deset).

"On je veoma sebična osoba", nadovezao se Tsitsipas, kao da traži od Novaka da ostavi nešto trofeja i za ostatak konkurencije.

"Mislim da bi trebalo da se probudi jednog dana i da bude manje sebičan, da bude osoba koja više dijeli s drugima. Postoje dva scenarija kako ću da da osvojim titulu ovdje: da neko pobijedi Novaka ili da to budem ja. Vidjet ćemo kako će biti", dodao je.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije