Poznato na kojem će turniru Džumhur tražiti kartu za Australian Open

0
Radiosarajevo.ba
Poznato na kojem će turniru Džumhur tražiti kartu za Australian Open
Foto: EPA-EFE / Damir Džumhur/Arhiva

Bliži se početak nove teniske sezone, a prvi veliki turnir koji će biti odigran, po običaju, bit će Grand Slam turnir Australian Open.

Australian Open će se u 2021. godini igrati nešto kasnije nego što smo navikli, pošto će početi 8. februara i trajati do 21. februara, a jedini bh. predstavnik će biti Damir Džumhur.

Ipak, Džumhur je ostao bez mjesta u glavnom žrijebu u kojem su se našla prva 104 tenisera svijeta, a Damir je na ATP listi rangiran kao 119.

Stoga će svoju kartu za Australian Open Džumhur morati tražiti u kvalifikacijama, koje će se, zanimljivo, igrati u Dubaiju.

To će se desiti jako brzo, pošto su kvalifikacije na programu od 10. do 13. januara, a plasman u glavni dio žrijeba turnira ostvarit će 16 tenisera.

U narednim danima će Džumhur saznati i svog protivnika u prvom kolu kvalifikacija, a titulu u Melbournu će braniti Novak Đoković, prenosi scsport.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije