Poznati teniser na turniru zaražen koronom, pobjegao umjesto da ode u karantin

0
Radiosarajevo.ba
Poznati teniser na turniru zaražen koronom, pobjegao umjesto da ode u karantin
Foto: EPA-EFE / Sam Querrey

Amerikanac Sam Querrey napustio je Rusiju dva dana nakon što je dobio pozitivan test na koronavirus u Sankt Peterburgu, kazali su organizatori turnira.

Svjetski broj 49 "ispraćen" je s turnira u ponedjeljak nakon što su on, njegova supruga i sin zaraženi virusom.

No, umjesto u karantin, Querrey (33) je Rusiju napustio avionom.

"Kao što je Querrey rekao predstavniku ATP-a, on i njegova porodica napustili su Rusiju privatnim avionom", navodi se u izjavi na web stranici turnira.

Querrey i njegova supruga su, po dolasku na turnir 7. oktobra, bili negativni, a su četiri dana kasnije bili pozitivni na koronavirus.

Organizatori događaja kažu da je bivši polufinalist Wimbledona bio "izoliran u hotelskoj sobi Four Seasons", piše BBC.

Kada su se dogovorili da liječnik posjeti Querreyja, u dva navrata nisu uspjeli ući u njegovu sobu.

Organizacijski odbor turnira potom je uredio privatni stan za porodicu, ali kaže da je ostao neiskorišten jer je Querrey u utorak napustio hotel.

"Sam Querrey, kako su zabilježile nadzorne kamere hotela, u 5.45 ujutro 13. oktobra, zajedno sa svojom porodicom, bez najave, napustio je hotel", navodi se iz Organizacionog odbora turnira.

ATP je odbio javno komentirati, ali je poslalo je e-mail igračima nakon incidenta nazvavši ga "ozbiljnim kršenjem protokola" i dodajući "ovo pitanje shvatamo izuzetno ozbiljno i istraga je u toku".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije