Sudac u šoku, to nikada nije vidio: Izvadila viljušku i ručala usred meča

0
Radiosarajevo.ba
Sudac u šoku, to nikada nije vidio: Izvadila viljušku i ručala usred meča
Foto: Printscreen / Laura Siegemund

Njemačka teniserka Laura Siegemund jedna je od onih mnogobrojnih senzacija ovogodišnjeg Roland Garrosa.

Djevojka, koja je 66. na svijetu, u ponedjeljak je drugi put ove godine u Parizu šokirala tenisku javnost.

Podsjetimo, najprije je u 1. kolu napravila nevjerovatan preokret protiv Kristine Mladenović u meču nakon kojeg su je proglasili varalicom. Često nestabilna Mladenović vodila je 5:1 u prvom setu, no na kraju je izgubila od Njemice 7:5, 6:3. No prilikom jednog poena loptica joj je dva puta udarila u tlo, što sutkinja nije vidjela, a ona to nije htjela sama priznati, piše gol.dnevnik.hr.

U meču osmine finala Siegmund je opet došla u fokus medija ne samo zbog plasmana karijere nakon pobjede protiv Paule Badose 7:5, 6:2.

Dok se njezinoj protivnici ukazivala pomoć, ona je iz svoje torbe izvadila ne samo bananu i čokoladicu, kao što je to uobičajeno, već i cijeli ručak.

Kad je sudac John Blom vidio da jede vilicom, prema vlastitom priznanju, nije mogao vjerovati jer se s takvim nečim nikad nije susreo.

''Imala sam problema sa želucem i nisam mogla ništa jesti uoči meča'', rekla je nakon pobjede Njemica kad su je pitali za scenu koja se ne viđa na Grand Slam turnirima.

Iako su mnogi tvrdili da je naručila kinesku hranu na Roland Garrosu, ona je to demantirala.

''Zamolila sam svog fizioterapeuta da mi donese nešto s ugljikohidratima. Rižu ili krumpir, svejedno. Vjerojatno je čudno izgledalo kako jedem tako s vilicom, ali bolje nego da imam nizak šećer'', objasnila je za BBC Njemica.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije