Roland Garros: Nadalov pariški jubilej

0
Promotivni tekst
Roland Garros: Nadalov pariški jubilej
Foto: MozzartBet / Teniski mečevi

U Parizu se nastavlja poslednji grend slem u ovoj koronom uzdrmanoj sportskoj godini. Nakon što je Novak Đoković obezbijedio plasman u četvrtfinale, to jest odigrano je četvrto kolo gornjeg dijela žrijeba, na redu je sljedeći raspored mečeva.

A tamo se ide korak naprijed, to jest na redu su borbe za polufinale i dva potencijalno veoma intersantna meča u muškom singlu. Treći susert dana na Filip Šatrijeu, koji će i danas po svemu sudeći morati da zatvara krov zbog očekivanih padavina, igraju Dominik Tim i Dijego Švarcman. Biće to njihovo već deveto odmjeravanje, a trenutno vodi Austrijanac sa 6-2. Naravno, on je i favorit, mada ne treba očekvati lagan meč, što se rijetko i dogodi kada je na terenu omaleni Argentinac. Sve prilike za dobitak, koje nudi Mozzart za ovaj meč možete pogledati OVDJE.

Švarcman je u životnoj formi, na prethodnom turniru, rimskom mastersu dogurao je do finala preko Rafe Nadala gdje ga je zaustavio Đoković. Paklen ritam koji nameće protivnicima ova ljevoruka radilica mogao bi danas biti presudan faktor pošto Tim fizički nije svjež. Ne samo da je nedavno u Njujorku osvojio prvi grend slem u karijeri, nego je i prije dva dana jedva dobio tešku petosetnu bitku sa mladim domaćim igračem, Igom Gastonom. Austrijanac je trenutno u seriji od 11 pobjeda, ovo mu je peto uzastopno Rolan Garos četvrtfinale, a cilj mu je da treću sezonu zaredom uđe u finale pariskog grend slema.

“Srećan sam što igram sa jednim od mojih najboljih prijatelja. Proteklih par nedelja su bile naporne i ne osjećam se potpuno svježe”, priznao je uvek iskreni Domi Tim.

Teniski mečevi - undefined

Foto: MozzartBet: Teniski mečevi

Švarcman je jednom pobijedio Tima na šljaci i to prošle godine u rodnom gradu nakon što je uspio da neutrališe protivnikovu meč loptu, te dobro zna šta ga čeka ovog popodneva.

“Domi igraj sjajan tenis, ali s obzirom kako nastupam proteklih nedelja, posebno na šljaci, imam šannsu. Moraću da uradim sve savšeno pošto on igra najbolji tenis u životu” iskren je 172 cm visoki momak iz Buenos Ajresa.

Šlager dana u Gradu svjetlosti je ipak meč Rafaela Nadala i Janika Sinera, žive legend bijelog sporta, čovjeka koji juri rekordni 13. Kup musketara i 20. grend slem titulu, čime bi se izjednačio na vrhu vječne liste sa Rodžerom Federerom, i tinejdžera koji pokazuje nevjerovatan kvalitet tenisa. Za razliku od nešto starijih kolega, kao što su Aleksander Zverev i Stefanos Cicipas, 19-godišnjak sa Alpa zaista već djeluje kao ozbiljan potencijal. I imponuje brzim napretkom, ali prije svega zrelim igrama i razmišljanjem. Sve kvote za ovaj meč koje nudi Mozzart možete pogledati OVDJE.

“Pakleno je teško igrati protiv Nadala na Rolan Garosu, u to nema sumnje. To što je on uradio ovdje mislim da niko neće dostići. Ovdje mu je samopouzdanje na najvišem nivou i jasno je da ću morati da odigram svoj najbolji tenis ne bih li imao šanse” kaže Italijan koji je na putu do četvrtfinala izgubio samo jedan set, a izbacio je između ostalih i Zvereva, istina bolesnog.

Nadal, nekako ispod radara krči put ka još jednoj tituli u Parizu. Loš nastup u Rimu, ali i malo odigranih mečeva pre Rolan Garosa nisu mu previše štetili, ali očekuje veliki izazov u svom jubilarnom, 100. meču (samo dva poraza, od Robina Soderlinga i Đokovića) na ovom grend slemu.

“Janik je mlad i igrač koji brzo napreduje. Trenirali smo nekoiliko puta i jasno mi je da ima nevjerovatan potencijal, posebno su mu brze ruke tako da može da izvodi nevjerovatne udarce. Ovo nam je prvo zvanično odmjeravanje i očekujem veliki izazov.” , zaključio je Španac.

Kompletnu ponudu kladionice MOZZART možete pogledati na OVOM linku.

Teniski mečevi - undefined

Foto: MozzartBet: Teniski mečevi

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije