! / Nadal pričao o Đokoviću, novinari ga gledali u čudu: Nole je sve u pravu...

25. 09. 2020. u 20:00:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 3

Prema mnogim mišljenjima prvi favorit na Roland Garrosu, Rafael Nadal govorio je na konferenciji za medije pred početak Grand Slama u Parizu i nije mogao da izbjegne pitanje o Novaku Đokoviću.

Posljednji Grand Slam turnir u sezoni počinje u nedjelju, 27. septembra, kada za rivala Nadal bude imao Gerasimova.

Međutim, mnogo je interesantnije ono što će se dešavati u daljem toku Roland Garrosa ukoliko Španac opravda ulogu favorita.

Još jednu otežavajuću okolnost je u Parizu Špancu donio žrijeb koji je na njegovu stranu stavio prošlogodišnjeg finalistu Dominika Thiema. Nadal bi protiv njega mogao da igra u polufinalu, a onda protiv Novaka Đokovića u finalu ukoliko njihov susret ne bude spriječen kao u Rimu.

Srbijanski teniser smatra da je Nadal favorit na Roland Garrosu, ali i da se može pobijediti, na šta odgovor nije izbjegao Nadal već potvrdio riječi Srbijanca, piše Blic.

"U pravu je bio Novak kada je to govorio za mene, da sam pobjediv na šljaci i jesam. On me je pobijedio više puta. Ovo su za mene najteži uslovi ikada na Roland Garrosu. Situacija je jako čudna, uslovi su jako teški, vrijeme je hladno i svima će biti izuzetno teško. Iskreno, turnir će se igrati u ekstremnim uslovima. Ipak, ovdje sam da se borim za najviši plasman, bit ću kompetitivan od prvog dana i vidjet ćemo šta mogu da uradim", rekao je Rafael Nadal.

Na turniru u Parizu trebao je igrati i naš najbolji teniser Damir Džumhur, ali su ga organizatori protjerali sa Roland Garrosa kada se saznalo da je njegov trener Petar Popović pozitivan na koronavirus.

Kasnije se ispostavilo da je to bio "lažni test" (u Beogradu na testiranju Popović bio negativan, op. a.), a Džumhur je angažirao advokata kako bi ispravio nepravdu.

NEMA KOMENTARA