Poznati glumac objavom pokazao divljenje prema Novaku Đokoviću: GOAT

4
Radiosarajevo.ba
Poznati glumac objavom pokazao divljenje prema Novaku Đokoviću: GOAT
Foto: EPA - EFE / Novak Đoković

Prvi teniser svijeta Novak Đoković (37) slavio je u osmini finala Roland Garrosa. Nakon skoro pet sati borbe u pet setova (6:1, 5:7, 3:6, 7:5, 6:3) pobijedio je 27. tenisera na ATP tabeli, Argentinca Francisca Cerundola (25).

U četvrtfinalu će igrati protiv sedmog na svijetu, Norvežanina Caspera Ruuda.

Nakon Đokovićeve teško izborene pobjede, na društvenim mrežama oglasio se jedan od najpoznatijih holivudskih glumaca Matthew McConaughey.

Kvar autobusa uzrokovao privremenu obustavu tramvajskog saobraćaja u Sarajevu

Kvar autobusa uzrokovao privremenu obustavu tramvajskog saobraćaja u Sarajevu

"GOAT, više od mentalnog stroja", napisao je McConaughey uz svoju fotografiju s tribina te dodao "@djokernole". McConaughey, dakle, smatra da je srbijanski teniser najveći svih vremena, što je rasprava koja se često provlači među ljubiteljima tenisa. Uz Đokovićevo ime, tada se uvijek spominju Švicarac Roger Federer i Španac Rafael Nadal.

Brojne su statističke kategorije te parametri kojima stručnjaci uspoređuju njih trojicu, a jedna od njih je broj osvojenih Grand Slam turnira. U tome vodi Đoković s 24 naslova ispred Nadala s 22 i Federera s 20.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije