Potpuna dominacija: Nevjerovatna Arina Sabalenka osvojila Australin Open

0
Radiosarajevo.ba
Potpuna dominacija: Nevjerovatna Arina Sabalenka osvojila Australin Open
Fena / Arina Sabalenka

Arina Sabalenka je postala prva žena koja je osvojila uzastopne titule Australian Opena u 11 godina nakon pobjede od 6:3, 6:2 nad Qinwen Zheng u finalu.

Bjeloruska teniserka Arina Sabalenka je savladala Kineskinju sa 2:0 u setovima (6:3, 6:2). Za drugi Grand Slam trofej u karijeri bilo joj je potrebno tek nešto više od sat vremena.

I prije početka meča Sabalenka je važila za velikog favorita i dokazala je to na terenu veoma brzo. Već u drugom gemu napravila je break, pa je onda u narednom spasila tri break šanse, povela sa 3:0 i rutinski privela set kraju. Mogla je i nešto ranije sve da završi, pošto je na servis Zheng propustila tri set lopte u osmom gemu.

Oglasio se Emir Suljagić nakon govora Davida Camerona

Oglasio se Emir Suljagić nakon govora Davida Camerona

Skoro identična stvar viđena je i u drugom setu. Break je napravila u prvom gemu, pa onda i u petom gemu, i ako je bilo nekakve sumnje prije toga, više nije postojala.

Sabalenka je dominirala na terenu i nije dozvolila protivnici ni promil šanse i nade da bi mogla da napravi preokret epskih razmjera.

Spektakularni preokret: Medvedev se plasirao u finale Australian Opena nakon borbe s Zverevom

Spektakularni preokret: Medvedev se plasirao u finale Australian Opena nakon borbe s Zverevom

Sabalenka je na putu do finala izbacila Ellu Sidel, Brendu Fruhvitovu, Lesju Curenko, Amandu Anisimovu, Barboru Krejčikovu i Coco Gauff. Ono što je važno istaći jeste da je protiv svake protivnice slavila identičnim rezultatom – 2:0 u setovima. To znači da je Sabalenka do trofeja došla bez izgubljenog seta.

Sabalenka će na novoj WTA listi ostati druga teniserka svijeta, ali će smanjiti prednost prvoplasirane Ige Swiatek na samo 665 bodova. S druge strane, Zheng će ostvariti najbolji plasman u karijeri, te će biti sedma teniserka svijeta, piše Sport Centar.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije