Novi veliki uspjeh Damira Džumhura: Ostvario najbolji ranking ikada

Radiosarajevo.ba
Novi veliki uspjeh Damira Džumhura: Ostvario najbolji ranking ikada
Nakon nekoliko sjajnih partija tokom prethodnih mjesec dana, najbolji bh. teniser Damir Džumhur danas je uspio napraviti novi pomak u Asocijaciji teniskih profesionalaca, tako što je stigao do najboljeg rankinga karijere.

Džumhur je tako od danas i zvanično 66. teniser svijeta, a napredak od jedne pozicije donijela su mu 754 osvojena boda, te nekoliko sjajnih partija na posljednjim turnirima.

Naravno, najvažniji je bio prvi Masters sezone, u Indian Wellsu, gdje je Džumhur poražen u drugom kolu od Albeerta Ramosa, ali pobjeda u prvom kolu mu je donijela nove bodove vrijedne pomaka na ATP listi.

Kada je riječ o drugim bh. teniserima i njihov napredak je u ovom trenutku itekako vidljiv, te je taj trud nagrađen napretkom na ATP listi. Mirza Bašić je ranking poboljšao za tri pozicije, te je trenutno 214. teniser svijeta, dok su Aldin Šetkić i Tomislav Brkić napravili nevjerovatne pomake od 23, odnosno, 18 mjesta, što je bilo dovoljno za 235. i 348. poziciju na ATP listi.

Na prva tri mjesta i dalje nije bilo promjena, te je Andy Murray i dalje najbolji teniser svijeta, dok ga u stopu prate Novak Đoković i Stan Wawrinka, a među pet najboljih još su i Kei Nishikori te Miloš Raonić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije