Nove nevolje za Đokovića: Španska policija pokrenula istragu

8
Radiosarajevo.ba
Nove nevolje za Đokovića: Španska policija pokrenula istragu
Foto: EPA-EFE / Đoković u novim problemima

Posljednjih dana problemi se samo redaju kada je u pitanju najbolje rangirani teniser na svijetu Novak Đoković.

Nakon neprilika koje su ga zadesile vezano za dobijanje vize u Australiji, sada je španska policija dobila nalog od tamošnje Vlade da istraži kako je srbijanski teniser ušao u tu zemlju.

Novak je u Marbelli boravio od 31. decembra prošle, do 3. januara ove godine, da bi potom otišao u Dubai, a onda odatle u Melbourn.

Admir Čavalić: 'Protiv sam neradne nedjelje, ima drugih načina kako pomoći radnicima'

Admir Čavalić: 'Protiv sam neradne nedjelje, ima drugih načina kako pomoći radnicima'

Trenutno u Španiju mogu da uđu samo vakcinisani državljani Srbije, a kako to nije slučaj sa Novakom, Španci žele da istraže kako je Novaku dozvoljeno da uđe u zemlju, piše Blic

Takođe, postoji opcija prelaska granice i sa izuzećem i sada je samo pitanje da li je Đoković imao te papire kod sebe.

Prema saznanjima španskih medija, Novak navodno nije imao nikakvu potrvdu niti dozvolu od Ambasade te zemlje u Srbiji, kao ni bilo kog organa Španije koji bi mogao da mu dozvoli ulazak.

Podsjetimo, Novaku je poništena viza po dolasku u Australiju. On je zatim u ponedeljak bio na Sudu, koji mu je vratio vizu, ali je i dalje sve u rukama ministra za imigracije Alexa Hawkea, koji može da donese odluku o deportaciji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije