Komentar novinarke HRT-a o Novaku Đokoviću postao viralan: Jeste li ga čuli?

Radiosarajevo.ba
Komentar novinarke HRT-a o Novaku Đokoviću postao viralan: Jeste li ga čuli?
Foto: Screenshot / Komentar novinarke HRT-a o Novaku Đokoviću postao viralan

HRT-ova sportska novinarka Mirna Zidarić oduševila je domaću javnost svojim TV komentarom o situaciji sa srbijanskim teniserom Novakom Đokovićem u Australiji.

U sportskom dijelu Dnevnika HRT-a, Zidarić se fokusirala na to može li se Novaka Đokovića nakon skandala s ulaskom u Australiju i australskim protuepidemijskim mjerama smatrati sportskim velikanom.

Kroz TV prilog novinarka se dotakla vrijednosti u sportskom svijetu, ali i lične odgovornosti javnih osoba. Zapitala se jesu li brojni osvojeni naslovi dovoljni da se Đokovića naziva velikanom, čovjeka koji je nakon pozitivnog PCR testa drugi dan grlio djecu na jednoj manifestaciji, prenosi Jutarnji

Izrael izveo napad na Iran: Raketama zahvatili grad koji je blizu nuklearnih postrojenja

Izrael izveo napad na Iran: Raketama zahvatili grad koji je blizu nuklearnih postrojenja

Podsjetila je i na činjenicu da je Đoković bio jedan od suorganizatora Adria turnira u Beogradu i Zadru na kojem su se brojni zarazili.

"Već se gotovo zaboravilo na zloglasni Adria tour koji se, sigurno u dobroj namjeri, ali potpuno pogrešno organizirao u Beogradu i Zadru na inicijativu tenisera koji je smatrao da u tom trenutku zna bolje i više od onih kojima je epidemiologija struka i koji su smatrali da se životi spašavaju sprečavanjem velikih okupljanja pa tako i teniskih turnira širom svijeta.

Mnogi su mu i tada bezrezervno vjerovali smatrajući da možda zbog globalne popularnosti ima pristup informacijama koje nisu svima dostupne, a samim time i širu sliku, no pogriješili smo.

Nije se tada testirao Grigor Dimitrov koji je stigao iz zarazom gorućeg SAD-a, kao ni ostali sudionici već su se razmjenjivali srdačni zagrljaji i rukovanja, ne mareći za savjete stručnjaka. Zaraza je buknula, turnir je naglo prekinut.

Taj neuspjeli pokušaj da se epidemiolozima i ostatku svijeta dokaže da su u krivu, srećom nije rezultirao fatalnim ishodima, barem koliko je javnosti poznato, ali bila je to prilika da svi naučimo lekciju i da poštujemo riječ stručnjaka, kao kad im se primjerice obraćamo ako dođe do rupture prednjeg križnog ligamenta, zastoja srca, zatajenja bubrega ili pak ako sjednete u avion pa ne propitujete stručnost pilota, već mu se potpuno i u dobroj vjeri predajete jer je stručan u onome što radi", navodi Zidarić.

Njen prilog oduševio je mnoge, a svoje su pohvale podijelili i na društvenim mrežama.

"Prilog kakav je danas u Sportu na HRT-u objavila Mirna Zidarić ono je što se čekalo godinama. Svaka čast!", "Pa to je Mirna! Ne zna ona drukčije, nego dobro", "Trezveno, balansirano i najbolje što se moglo čuti već duže vrijeme", "Bravo" - glasili su samo neki od pozitivnih komentara.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije