Novak Đoković zaplakao na dočeku u Beogradu: 'Ovo je ostvarenje dječačkog sna'

0
Radiosarajevo.ba
Novak Đoković zaplakao na dočeku u Beogradu: 'Ovo je ostvarenje dječačkog sna'
Foto: Screenshot / X.com / Novak Đoković

Srbija je danas u Beogradu dočekala svoje košarkaške reprezentativce nakon što su u finalu Mundobasketa izgubili od Njemačke.

Košarkaška reprezentacija osvojila je svjetsko srebro, 'basket' (3X3) reprezentacija okitila se naslovom europskog prvaka, a veselju se pridružio i Novak Đoković koji je u New Yorku osvojio 24. Grand Slam u karijeri.

Sportisti su prvo bili na svečanom prijemu kod predsjednika Aleksandra Vučića, nakon čega su izašli na balkon gradske Skupštine, pred nekoliko desetaka hiljada navijača koji su ovacijama dočekali svoje heroje.

Kako i gdje zamijeniti oštećenu novčanicu u BiH?

Kako i gdje zamijeniti oštećenu novčanicu u BiH?

Posebno je emotivan bio trenutak kada je Đoković izašao na balkon s peharom pobjednika US Opena. Novak se rasplakao, košarkaši su ga tješili, a on se poklonio Boriši Simaniću, košarkašu koji je na Svjetskom prvenstvu ostao bez bubrega, pišu srbijanski mediji.

"Dobro veče Srbijo, Beograde, volim vas. Rijetki su trenuci kad se ostane bez riječi, ovi su jedni od njih. Presretan sam. Prije svega želim čestitati fantastičnim basketašima i košarkašima i hvala im što su prihvatili da budem dio ovog spektakla.

Atomski tenis u finalu u New Yorku: Novak Đoković osvojio US Open

Atomski tenis u finalu u New Yorku: Novak Đoković osvojio US Open

Ovo je ostvarenje dječačkog sna, jer sam kao dijete prisustvovao skupovima proslava fantastičnih uspjeha košarkaša. Jesam bio na balkonu par puta, ali nikada ovako", kazao je Đoković.

"Boriša je heroj nacije i zaslužuje da mu svi skandirate. Na svijetu ni jedna nacija sportska nema ovaj duh koji mi imamo, živjela Srbija", dodao je teniser.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije