Atomski tenis u finalu u New Yorku: Novak Đoković osvojio US Open

4
A. Sokolović
Atomski tenis u finalu u New Yorku: Novak Đoković osvojio US Open
Foto: X.com / Novak Đoković

Novak Đoković je pobjednik US Opena.

Srbijanski teniser je u finalu odigrao atomski tenis protiv Rusa Daniila Medvedeva i zasluženo došao do važnog trofeja u New Yorku.

Konačnih 3:0 (6:3, 7:6, 6:3) za novi naslov u karijeri i ovacije publike na radost brojnih Noletovih fanova širom svijeta.

Ramo Isak razgovarao s čelnikom MUP RS nakon napada na bošnjačke povratnike - evo šta su dogovorili

Ramo Isak razgovarao s čelnikom MUP RS nakon napada na bošnjačke povratnike - evo šta su dogovorili

Prvi set

Nole je odmah stavio da znanja da želi ofanzivno ući u meč. Odmah je poveo 3:0 i polako držao svoj servis za rutinski prvi set.

Jedan break osvojen bez izgubljenog poena bio je dovoljan da Novak Đoković uspostavi hijerarhiju na početku finala US Opena.

Medvedev je uspijevao parirati u dužim izmjenama, ali kad je trebalo zaključiti poen, tu je Srbijanac bio neprobojan.

Omjer u winnerima iznosi 12:8 u korist Đokovića, koji se nije bio suočio s break-loptom i izgubio je samo tri poena nakon ubačenog prvog servisa.

Prvi set je dobio Nole da 6:3.

Drugi set

U drugom setu smo vidjeli veliku borbu i prve break lopte za Medvedeva.

Kako se rezultat kretao, malo je onih koji su mogli prognozirati da će 13. igra odlučiti ko će dobiti drugi set.

Đoković je dva puta padao na pod, bio je pred gubitkom seta, ali je pokazao najviše kada je trebao.

Daniil je bio bliži osvajanju seta, iako je prvu break loptu imao Đoković. Sve se desilo kod rezultata 3:3. Medvedev se spasio i onda u sljedećem gemu, on imao šansu da povede 5:3. 

Novu priliku za set, Rus je imao pri vodstvu od 6:5. Tada je imao set loptu, ali je Nole sjajno servirao i duel odveo u tie-break.

U 13. igri nekoliko mini-breakova na obje strane. Prva set lopta za Đokovića i naravno - odmah iskorištena za 2:0 u setovima (7:6/5).

Treći set

Prvu break loptu u trećem setu imao je Đoković. Odmah je napravio break i imao sve što mu treba -2:0 u setovima, 3:1 i svoj servis za 4:1.

No, Medvedev je odmah uzvratio breakom i imao 30:0 na svoj servis i onda se raspao. Promašio je Medvedev čak 10 narednih uzastopnih poena, ili bolje napisati - Nole ih je sve osvojio za 5:2.

Nije dugo trajalo finale od tog trenutka - Medvedev se pokušao uhvatiti za slamku spasa, ali uz jako teške situacije se nije uspio spasiti.

Đoković je pokazao da je genije i podigao još jedan Grand Slam trofej. 24. Grand Slam titulu!

Bravo, majstore!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije